ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Europa League

Γιουρόπα Λιγκ: Αϊντχόφεν- Άρσεναλ ( 1ος όμιλος)

Γιουρόπα Λιγκ:  Αϊντχόφεν- Άρσεναλ ( 1ος όμιλος)
Spread the love

Στην Ολλανδία η PSV ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Άρσεναλ και χρειάζεται την νίκη για να κλείσει θέση για τα νοκ άουτ.

Από την πλευρά τους οι Λονδρέζοι με βαθμό εξασφαλίζουν εκτός από την πρωτιά και την απευθείας πρόκριση στα νοκ άουτ κάτι που σημαίνει πως δεν θα μπούνε την νέα χρονιά στην διαδικασία των play-off.

Οι Ολλανδοί προέρχονται από δυο διαδοχικές ήττες αφού την περασμένη εβδομάδα έχασαν με 1-0 στο Λονδίνο από την αποψινή τους αντίπαλο ενώ λίγες ημέρες αργότερα έχασαν στην έδρα της Γκρόνινγκεν με 2-4.

Έτσι έχασαν έδαφος στο πρωτάθλημα αφού πλέον ο Άγιαξ αποσπάστηκε στην κορυφή και στο + 4 ενώ αναφορικά στην Ευρώπη ο ρεαλιστικός στόχος είναι να προασπίσουν την 2η θέση που κατέχουν στην παρούσα φάση όντας στο + 3 από την Μπόντο Γκλιμτ.

Μια νίκη ή έστω ένας βαθμός απόψε κόντρα στους Λονδρέζους θα ήταν “χρυσάφι” αλλά για να το πετύχουν θα πρέπει να βελτιωθούν πολύ συγκριτικά με το πρώτο τους παιχνίδι στο Emirates οπού κατέγραψαν μόλις 4 τελικές σε όλο το 90λεπτο στην εστία του Τέρνερ που είναι και το χειρότερο ρεκόρ φιλοξενούμενης ομάδας στον θεσμό από το 2016.

Οι “κανονιέρηδες” κόλλησαν στο St.Mary΄s αφού έμειναν στο 1-1 κόντρα στην Σάουθαμπτον και έτσι δεν κατάφεραν να πετύχουν την 9η σερί νίκη τους σε όλες τις διοργανώσεις.

Ωστόσο εξακολουθούν να οδηγούν την κούρσα του πρωταθλήματος όπως και στην βαθμολογία του γκρουπ όπου ένας βαθμός απόψε θα τους είναι αρκετός για να πανηγυρίσουν πρόκριση και πρωτιά.

Ο Αρτέτα δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των: Ελνενί, Ζιτσένκο και Εμιλ Σμιθ Ρόου αλλά θα κάνει και το απαραίτητο rotation στην 11άδα του με τους: Τέρνερ, Χόντινγκ, Λοκόνγκα, Νκέτια , Νέλσον κλπ.

Προϊστορία: Δεν έχει κερδίσει στις δυο πιο πρόσφατες “εξόδους” της στο Philips Stadium η PSV μετρώντας μια ήττα και μια ισοπαλία (1-1) το 2004 και μια ήττα (1-0) το 2007.

* Η Άρσεναλ έχει κερδίσει φέτος συνολικά 6/8 παιχνίδια της εκτός έδρας και έχει δεχτεί 0,63 γκολ μέσο όρο ανά 90λεπτο. Αντίθετα σκοράρει 2,3 στα παιχνίδια της στην διοργάνωση με τον Αρτέτα στον πάγκο και μακριά από το Emirates.

Ποντάρω στο Goal σε απόδοση 1,60.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Goal

(Visited 648 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x