ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κύπελλο Αργεντινής: Ταγέρες – Πατρονάτο

Κύπελλο Αργεντινής: Ταγέρες – Πατρονάτο
Spread the love

Στο ουδέτερο «Μαλβίνας Αρχεντίνας» της Μεντόσα, την έδρα της Γοδόι Κρουζ, ο τελικός του κυπέλλου ανάμεσα στην Ταγέρες και την υποβιβασμένη πλέον Πατρονάτο, ο οποίος έχει ιστορική σημασία για αμφότερες, καθώς θα ψάξουν για το πρώτο τρόπαιο της ιστορίας τους. Να σημειωθεί, πως σε περίπτωση ισοπαλίας, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι.

Επικράτηση με 1-0 στο νοκ άουτ ημιτελικό με τη Μπάνφιλντ, στο ουδέτερο «Μαρσέλο Μπιέλσα» την έδρα της Νιούελς, με την Ταγέρες να βρίσκεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό του κυπέλλου, ελπίζοντας φέτος να έχει περισσότερη τύχη, μετά την απώλεια του τίτλου πέρσι από τη Μπόκα Τζούνιορς στην διαδικασία των πέναλτι. Πιο απειλητική η Μπάνφιλντ, με την Ταγέρες όμως να έχει την τύχη με το μέρος της, με το 1-0 στο εβδομήντα εννέα, από ένα κοντινό, εντός περιοχής διαγώνιο σουτ του Σάντος, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε ένα τραγικό λάθος του στόπερ της Μπάνφιλντ, Μασιέλ, στη μοναδική αξιόλογη επιθετική προσπάθεια της ομάδας της Κόρδοβα σε όλο τον ημιτελικό.

Στον αντίποδα, πολύ μεγάλη έκπληξη για την υποβιβασμένη Πατρονάτο, η οποία ξεπέρασε στα προημιτελικά και στα ημιτελικά στην διαδικασία των πέναλτι την Ρίβερ Πλέιτ και την πρωταθλήτρια Μπόκα Τζούνιορς, αντίστοιχα. Εκπλήξεις πάντως και νωρίτερα από την Πατρονάτο, η οποία ξεπέρασε στην διαδικασία των πέναλτι στον 3ο γύρο την Κολόν Σάντα Φε και η οποία επικράτησε 2-1 της Χιμνάσια Λα Πλάτα στην φάση των «16». Το 1-0 για την  Πατρονάτο στον ημιτελικό με τη Μπόκα Τζούνιορς στο τριάντα δύο, με ένα κοντινό πλασέ του Εστιγκαρίμπια, το 1-1 ακολούθως από πέναλτι στο εβδομηκοστό τρίτο λεπτό, με το σκορ να μην αλλάζει μέχρι το φινάλε, παρά τις προσπάθειες των δύο αντιπάλων. Πιο ψύχραιμη πάντως η Πατρονάτο στην διαδικασία των πέναλτι, εκεί όπου επικράτησε 3-2 της «μεγάλης» αντιπάλου της.

Προϊστορία: Η σημερινή, θα είναι η πρώτη αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο ομάδες για την τελευταία δεκαετία σε ουδέτερη έδρα. Ισόπαλες επίσης με το εντυπωσιακό 3-3 οι δύο ομάδες  στο ματς του φετινού πρωταθλήματος στην Κόρδοβα, με την γηπεδούχο Ταγέρες να βρίσκεται τρεις φορές μπροστά στο σκορ, αλλά να βλέπει την Πατρονάτο να έχει ισάριθμες «απαντήσεις».

Αίμα και άμμος ο σημερινός τελικός, καθώς οι δύο ομάδες, που δεν τους δίνεται συχνά αυτή η ευκαιρία, διεκδικούν όπως προαναφέρθηκε, τον πρώτο τίτλο της ιστορίας τους, ενώ καθαρά στοιχηματικά, απαγορευτική η προσέγγιση σημείου.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 1.309 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

Προηγούμενο

Επόμενο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x