ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία: Σεαρά – Φλουμινένσε    

Βραζιλία: Σεαρά – Φλουμινένσε    
Spread the love

Τέσσερις στροφές για το φινάλε και ματς με χαρακτήρα «τελικού» το σημερινό στο «Καστελάο» για Σεαρά, το οποίο ανοίγει χρονικά και το πρόγραμμα της 35ης αγωνιστικής του Μπραζιλεϊράο.

Να σημειωθεί, πως οι ομάδες της πρώτης εξάδας, θα βρεθούν απευθείας στην φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες, ενώ αυτές που θα τερματίσουν στην 7η και την 8η θέση θα ξεκινήσουν από τον 2ο προκριματικό γύρο της κορυφαίας συλλογικής διοργάνωσης της Λατινικής Αμερικής. Οι έξι ομάδες ακολούθως από την 9η ως και την 14η θέση θα βρεθούν στην φάση των ομίλων του Κόπα Σουνταμερικάνα, ενώ οι τέσσερις τελευταίες υποβιβάζονται. Χαρακτηριστικό φυσικά, βάσει των παραπάνω, πως μόνο δύο ομάδες, αυτές που θα τερματίσουν στην 15η και την 16η θέση, δεν κερδίζουν κάποιο εισιτήριο του Σουνταμερικάνα, πέρα της παραμονής τους στη μεγάλη κατηγορία. Σε περίπτωση ισοβαθμίας επίσης, πρώτο κριτήριο είναι ο αριθμός νικών, στην συνέχεια η διαφορά τερμάτων, η καλύτερη επίθεση και τέταρτο, τα μεταξύ των ομάδων ματς.

Ήττα με 1-2 την περασμένη εβδομάδα στο «Μπέιρα Ρίο» του Πόρτο Αλέγκρε από την τοπική Ιντερνασιονάλ, με την Σεαρά όχι μόνο χωρίς τρίποντο για όγδοη συνεχόμενη αγωνιστική, αλλά να «υποχωρεί» ακόμα περισσότερο βαθμολογικά, όντας πλέον, έστω και οριακά, εντός της επικίνδυνης ζώνης. Ματς με χαρακτήρα «τελικού» πλέον το σημερινό για την Σεαρά, με τον 41χρονο Αργεντινό Λούτσο Γκονζάλες να αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο της και με το «Καστελάο» τιμωρημένο λόγω των επεισοδίων των οπαδών της στο προ τριών αγωνιστικών εντός 1-1 με την Κουιαμπά. Στον αντίποδα, επτά βαθμοί για την Φλουμινένσε, με δύο «διπλά» στις τρεις πρόσφατες αγωνιστικές, με την ομάδα του Ρίο στην 5η θέση, εξασφαλίζοντας, εκτός απροόπτου, την συμμετοχή της στην φάση των ομίλων του επόμενου Κόπα Λιμπερταδόρες. Επικράτηση με 3-0 αρχικά στην Φλοριανόπολις με την τοπική Αβαΐ, 2-2 ακολούθως στο εντός έδρας ντέρμπι με την συμπολίτισσα Μποταφόγκο, ενώ 2-0 την περασμένη εβδομάδα στην έδρα της Κορίνθιανς.

Προϊστορία: Τρεις νίκες για την Σεαρά και μία για την Φλουμινένσε, σε τέσσερα ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες για την τελευταία δεκαετία στο «Καστελάο».

Σε καλύτερο momentum η Φλουμινένσε, η οποία μπορεί να εκμεταλλευτεί τα θέματα που υπάρχουν στην πιεσμένη Σεαρά και να εξασφαλίσει ουσιαστικά την συμμετοχή της στην φάση των ομίλων του επόμενου Κόπα Λιμπερταδόρες.

Εκτίμηση:  2

(Visited 741 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x