ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία: Ατλέτικο Γκοϊανιένσε – Σάντος

Βραζιλία: Ατλέτικο Γκοϊανιένσε – Σάντος
Spread the love

Τέσσερις αγωνιστικές για το φινάλε στο Μπραζιλεϊράο και ξεχωριστό ενδιαφέρον στο συγκεκριμένο ματς, το οποίο έχει χαρακτήρα «τελικού» για την εντός επικίνδυνης ζώνης Ατλέτικο Γκοϊανιένσε, την στιγμή που η Σάντος, θα προσπαθήσει να εξαντλήσει τις λίγες πιθανότητες που έχει για συμμετοχή στο επόμενο Κόπα Λιμπερταδόρες.   

Να σημειωθεί, πως οι ομάδες της πρώτης εξάδας, θα βρεθούν απευθείας στην φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες, ενώ αυτές που θα τερματίσουν στην 7η και την 8η θέση θα ξεκινήσουν από τον 2ο προκριματικό γύρο της κορυφαίας συλλογικής διοργάνωσης της Λατινικής Αμερικής. Οι έξι ομάδες ακολούθως από την 9η ως και την 14η θέση θα βρεθούν στην φάση των ομίλων του Κόπα Σουνταμερικάνα, ενώ οι τέσσερις τελευταίες υποβιβάζονται. Χαρακτηριστικό φυσικά, βάσει των παραπάνω, πως μόνο δύο ομάδες, αυτές που θα τερματίσουν στην 15η και την 16η θέση, δεν κερδίζουν κάποιο εισιτήριο του Σουνταμερικάνα, πέρα της παραμονής τους στη μεγάλη κατηγορία. Σε περίπτωση ισοβαθμίας επίσης, πρώτο κριτήριο είναι ο αριθμός νικών, στην συνέχεια η διαφορά τερμάτων, η καλύτερη επίθεση και τέταρτο, τα μεταξύ των ομάδων ματς.

Ήττα με 1-2 το Σάββατο που μας πέρασε στο «Μορουμπί» από την Σάο Πάολο, με το αποτέλεσμα αυτό, όχι μόνο να βάζει τέλος σε ένα αήττητο σερί πέντε αγωνιστικών για την Ατλέτικο Γκοϊανιένσε, αλλά να την διατηρεί ταυτόχρονα, έστω και οριακά, εντός της επικίνδυνης ζώνης. Με νίκη σήμερα και ήττα της Κοριτίμπα την ίδια ώρα στην έδρα της ουραγού Ζουβεντούδε θα βρεθεί εκτός της επικίνδυνης ζώνης, ενώ ιδιαίτερα δύσκολο το πρόγραμμα της μέχρι το φινάλε. Στον αντίποδα, εξασφαλισμένη για την Σάντος η συμμετοχή της στο Σουνταμερικάνα, βλέποντας όμως το τρένο του Κόπα Λιμπερταδόρες να απομακρύνεται, μετά την ήττα στο εντός έδρας ντέρμπι με την Κορίνθιανς (0-1) και το 2-3 της περασμένης εβδομάδας που μας πέρασε στο «Μαρακανά» από τα «δεύτερα» της Φλαμένγκο. Υποχρεωμένη πάντως να εξαντλήσει τις λίγες πιθανότητες που υπάρχουν, ψάχνοντας για αρχή μόνο το τρίποντο στο σημερινό ματς.

Προϊστορία: Δύο νίκες για την Ατλέτικο Γκοϊανιένσε και τρεις ισοπαλίες, σε πέντε ματς την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας την Σάντος.

Ειδικό στοίχημα τερμάτων η επιλογή μου, περιμένοντας ανοιχτό ματς, από την στιγμή που η ισοπαλία δεν εξυπηρετεί καμία από τις δύο ομάδες. Μονόδρομος άλλωστε το τρίποντο για την ομάδα της Γκοϊανίας, ενώ μόνο με νίκη η Σάντος «ζωντανές» τις λίγες ελπίδες που υπάρχουν για το Κόπα Λιμπερταδόρες. Πέρα από τα παραπάνω όμως, ακόμα και αν δεν προλαβαίνει, η Σάντος είναι υποχρεωμένη να παίξει για το ειδικό βάρος της τεράστιας φανέλας της και το μεγάλο όνομα της.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 1.001 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

Προηγούμενο

Επόμενο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x