ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Διεθνή φιλικά: Περού – Παραγουάη  

Διεθνή φιλικά: Περού – Παραγουάη  
Spread the love

Στο «Μονουμεντάλ» της Λίμα το φιλικό ανάμεσα στο Περού και την Παραγουάη, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται σε κατάσταση ανασύνταξης μετά τον αποκλεισμό τους από το Μουντιάλ, ειδικά οι «Ίνκας» μετά τον οδυνηρό τρόπο που έμειναν εκτός από την Αυστραλία στο μεταξύ τους μπαράζ.

Στην 5η θέση του προκριματικού ομίλου της Νότιας Αμερικής το Περού, την οποία μάλιστα κέρδισε στο νήμα από την Κολομβία, κερδίζοντας την τελευταία αγωνιστική στο «Μονουμεντάλ» 2-0 την σημερινή του αντίπαλο. Οδυνηρός πάντως ο τρόπος που έμεινε εκτός Μουντιάλ, καθώς λύγισε από την Αυστραλία στο μεταξύ τους μπαράζ στην διαδικασία των πέναλτι και τέλος ταυτόχρονα στην οκταετή παρουσία στον πάγκο του Αργεντινού Ρικάρντο Γκαρέκα. Δύο φιλικά από τότε, με τον 52χρονο Χουάν Ρεϊνόσο πλέον στο τιμόνι των «Ίνκας», με 0-1 από το Μεξικό στην Καλιφόρνια, ενώ επικράτηση με 4-1 σε βάρος του Ελ Σαλβαδόρ στην Ουάσινγκτον. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η αποστολή για το φιλικό με την Παραγουάη, ενώ άξιο αναφοράς, πως μοναδικός παίκτης που αγωνίζεται στην Ευρώπη, είναι ο μέσος της Μάλμε, Σέρχιο Πένια.

Στον αντίποδα, η μεγάλη απογοήτευση των προκριματικών η Παραγουάη, καθώς από πρωταγωνίστρια εδώ και αρκετά χρόνια στην ζώνη της Νότιας Αμερικής, ήταν, χωρίς υπερβολή, κομπάρσος, καθώς τερμάτισε στην 8η θέση και σε απόσταση οκτώ βαθμών από το Περού. Ο 49χρονος Αργεντινός Γκιγιέρμο Μπάρος Σελότο που ανέλαβε στα μέσα των προκριματικών, όταν το καράβι είχε ήδη βουλιάξει, είναι αυτός που έχει το δύσκολο έργο να φέρει την «Γκουαρανί» και πάλι σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Λευκή ισοπαλία με το Μαρόκο στο πιο πρόσφατο φιλικό, στο ουδέτερο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν», την έδρα της Μπέτις, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα, ενόψει του φιλικού με το Περού. Μόνο τρεις παίκτες επίσης στην αποστολή από ευρωπαϊκές ομάδες, ο αμυντικός της Μπρόντμπι, Ριβέρος και οι μέσοι Αλμιρόν (Νιουκάστλ) και Μεδίνα (ΤΣΣΚΑ Μόσχας).

Προϊστορία: Τέσσερις νίκες για το Περού, σε ισάριθμα ματς την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας την Παραγουάη, δύο σε προκριματικά Μουντιάλ και ισάριθμες σε φιλικά.

Ακούγεται κλισέ, αλλά σε φιλικά ματς μπορεί να συμβεί οτιδήποτε και πάντα χρειάζεται να είμαστε επιφυλακτικοί. Παρ’ όλα αυτά, η καλή προϊστορία του Περού την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας την Παραγουάη, την οποία κερδίζει πέρα των προκριματικών του Μουντιάλ και σε φιλικά, με οδηγούν στο να δείξω εμπιστοσύνη στους «Ίνκας».

Εκτίμηση:  1

(Visited 837 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x