ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Μουντιάλ

Μουντιάλ 2022 : Αγγλία- Ιράν ( 2ος όμιλος)

Μουντιάλ 2022 :  Αγγλία- Ιράν ( 2ος όμιλος)
Spread the love

Στο Khalifa International Stadium το μεσημέρι η Εθνική Αγγλίας αντιμετωπίζει το Ιράν με τα “ Τρία Λιοντάρια” έχοντας συμμετοχή στα ημιτελικά στο περασμένο Μουντιάλ και πιο πρόσφατα έναν χαμένο τελικό μέσα στο “σπίτι” τους στο Euro2020 να ευελπιστούν σε μια επίσης μεγάλη πορεία στα γήπεδα του Κατάρ.

Ο μέσος της Γουέστ Χαμ Ντέκλαν Ράις έχει μαζί του στο Κατάρ συμβολικά μια άδεια βαλίτσα για να πάρει μαζί του πίσω στην πατρίδα του το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Πάντως η “φτωχή” πορεία της στο πρόσφατο Nations League , όπου τερμάτισαν δίχως νίκη και υποβιβάστηκαν στην δεύτερη κατηγορία, τους έχει κάνει πιο συγκρατημένους τούτη την φορά συγκριτικά με άλλες χρονιές.

Αντιστρόφως ανάλογη με την πορεία της στα προκριματικά του Μουντιάλ όπου πέτυχε 39 γκολ και δέχτηκε μόλις 3.

Ωστόσο βρίσκονται σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου για 7η διαδοχική φορά κάτι που αποτελεί ρεκόρ και για 16η φορά συνολικά.

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ δεν μπορεί να υπολογίζει απόψε στις υπηρεσίες των: Τζέιμς Μάντισον, Κάιλ Γουόκερ ενώ ακόμη φαίνεται να μην έχει αποφασίσει εάν θα παρατάξει τρεις ή τέσσερις στα μετόπισθεν με τον αγαπημένο του ( 😉 Χάρι Μαγκουάιρ να είναι βασικός και στις δυο περιπτώσεις στο αρχικό σχήμα.

Στην επίθεση θα ηγηθεί ο Χάρι Κέιν που ήταν 1ος σκόρερ στα γήπεδα της Ρωσίας έχοντας μάλιστα πετύχει τα 5/6 τέρματα του στην φάση των ομίλων.

Οι Ιρανοί αγωνίζονται στην μεγαλύτερη παγκόσμια σκηνή για 3η συνεχόμενη φορά και γνωρίζουν πως η πρόκριση τους στα νοκ αουτ είναι εξ ορισμού πολύ δύσκολη.

Δεν έχουν προκριθεί ποτέ στην ιστορία τους από την φάση των ομίλων σε Μουντιάλ μετρώντας 2/15 νίκες. Για την ιστορία έχουν επικρατήσει των ΗΠΑ το 1998 και του Μαρόκο το 2008.

Μάλιστα έχουν σκοράρει μόλις 9 γκολ σε 15 παιχνίδια τους σε Παγκόσμιο Κύπελλο δηλαδή μέσο όρο 0,6 που είναι ο χαμηλότερος συντελεστής για εθνική ομάδα που έχει παίζει τουλάχιστον 10 παιχνίδια στην διοργάνωση.

Μάλιστα πάνω από δυο γκολ σε 90λεπτο σε Μουντιάλ έχουν πετύχει μόλις 1/15 στο 2-1 επί των ΗΠΑ το 1998.

Επίσης είναι αξιοσημείωτο το γεγονός πως στα δυο τελευταία Μουντιάλ το 2014 και το 2018 έχουν τις λιγότερες προσπάθειες (47) , τις λιγότερες στον στόχο (10) και έχουν πετύχει τα λιγότερα τέρματα (3) στην φάση των ομίλων.

Προϊστορία: Οι δυο αυτές εθνικές ομάδες θα βρεθούν απέναντι για 1η φορά στην ιστορία τους.

* Το ποντάρισμα μου εδώ θα είναι σε combo να σκοράρει ο Χάρι Κέιν και να κερδίσει η Αγγλία σε απόδοση 2,60.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Νίκη Αγγλία , σκόρερ στο 90λεπτο Χάρι Κέιν

(Visited 406 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x