ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Μουντιάλ

Μουντιάλ 2022: Βέλγιο- Καναδάς ( 6ος όμιλος)

Μουντιάλ 2022:  Βέλγιο- Καναδάς ( 6ος όμιλος)
Spread the love

Ο Καναδάς θα αγωνιστεί για πρώτη φορά μετά από 36 χρόνια σε τελική φάση Μουντιάλ και όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό θα είναι μια ιστορική βραδιά για την ομάδα του Τζον Χέρντμαν.

Οι Βέλγοι ξέρουν πως αυτό το Μουντιάλ είναι και η τελευταία ευκαιρία αυτής της “Χρυσής Φουρνιάς” να φτάσει στην κορυφή.

Οι “Κόκκινοι Διάβολοι” μπαίνουν υπό καθεστώς πίεσης στο Μουντιάλ αφού η “Χρυσή Φουρνιά” από το Μουντιάλ της Ρωσίας που τερμάτισε 3η και είχε την καλύτερη επίθεση με 16 γκολ έχει μεγαλώσει 4 χρόνια και τα περιθώρια για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου στενεύουν επικίνδυνα.

Για να είμαστε ρεαλιστές αφορούν πλέον μόνο την παρούσα διοργάνωση πλέον.

Στα προκριματικά έκαναν για ακόμη μια φορά έναν υγιεινό περίπατο με μέσο όρο 3 γκολ και πάνω ανά παιχνίδι αλλά η αποτυχία τους στο Nations League πριν από περίπου έναν χρόνο όταν αποκλείστηκαν στον ημιτελικό από την Γαλλία (2-3) πετώντας στα σκουπίδια ένα προβάδισμα δυο τερμάτων αλλά και ο αποκλεισμός τους στα νοκ άουτ από την μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλία στο πρόσφατο Euro έχει φέρει πολύ γκρίνια και αμφισβήτηση.

Στην παρούσα φάση αυτή επικεντρώνεται στο πρόσωπο του τεχνικού Ρομπέρτο Μαρτίνεθ αφού δεν είναι λίγοι αυτοί που του καταμαρτυρούν πως “λυγίζει” στα μεγάλα παιχνίδια.

Οι διπλές ήττες από την Ολλανδία στο πιο πρόσφατο Nations League αλλά και η ήττα στο τελευταίο φιλικό από την Αίγυπτο έχουν ρίξει τους τόνους στην ομάδα.

Τραυματίας ο Λουκάκου και έτσι στο “3-4-2-1” θα δούμε πιθανότατα τον Μπατσουαγί στο “9” ο οποίος με την Φενέρ έχει σκοράρει 1 γκολ ανά 2 ματς φέτος.

Ο Καναδάς θα αγωνιστεί για πρώτη φορά μετά από 36 χρόνια σε τελική φάση Μουντιάλ και όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό θα είναι μια ιστορική βραδιά για την ομάδα του Τζον Χέρντμαν.

Προέρχεται από τρομερά προκριματικά αφού πέτυχε τα περισσότερα γκολ ( 23) και δέχτηκε τα λιγότερα (7) στην ζώνη του CONCACAF τερματίζοντας στην κορυφή μπροστά από Μεξικό και ΗΠΑ.

Η δύναμη πυρός είναι η επίθεση τους με τους Λάριν , Τζόναθαν Ντέιβιντ αλλά με 7 clean sheets στον προκριματικό όμιλο δείχνουν βελτίωση και στα μετόπισθεν.

Στην πιο πρόσφατη εμφάνιση τους σε Μουντιάλ ήταν το 1986 όπου γνώρισε 3/3 ήττες δίχως να βρει δίχτυα.

Προϊστορία: Οι δυο αυτές εθνικές ομάδες δεν έχουν συναντηθεί ξανά σε επίσημο ή φιλικό παιχνίδι.

* Η απουσία του γκολτζή Ρομέλου Λουκάκου είναι πολύ σημαντική αλλά μιλάμε για μια εθνική ομάδα που το ταλέντο περισσεύει και ξεχειλίζει. Άπαντες όμως γνωρίζουν πως είναι η τελευταία ευκαιρία αυτής της πράγματι εξαιρετικής “φουρνιάς” να πετύχει μια μεγάλη διάκριση σε Μουντιάλ και εκτιμώ πως θα ξεκινήσουν νικηφόρα και εμφατικά. Στα ειδικά στοιχήματα θα ποντάρω να έχει ασίστ ο Ντε Μπρούινε και να κερδίσουν οι Βέλγοι στο 4,10. Πιο συντηρητικά στον Άσσο με το Over 1,5 στο 1,85. Επίσης εξαιρετικό.

ΠΡΟΤΑΣΗ: 1 + Over 1,5

(Visited 416 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x