ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Μουντιάλ

Μουντιάλ 2022 : Ουρουγουάη- Ν.Κορέα ( 8ος όμιλος)

Μουντιάλ 2022 :  Ουρουγουάη- Ν.Κορέα ( 8ος όμιλος)
Spread the love

Πρόκειται για δυο από τις πιο συνεπείς εθνικές ομάδες στην σειρά των Παγκοσμίων Κυπέλλων και ας προέρχονται από διαφορετικές Ηπείρους αντιπροσωπεύοντας δυο διαφορετικούς ποδοσφαιρικούς “κόσμους” η κάθε μια.

Η Σελέστε υπό τις οδηγίες του Ντιέγκο Αλόνσο έχει βελτιωθεί αρκετά τους τελευταίους μήνες αφού το φινάλε της 15ετούς παρουσίας του εμβληματικού Όσκαρ Ταβάρες ήταν εφιαλτικό.

Οι 4 διαδοχικές ήττες μεταξύ των οποίων η 4άρα από την Βραζιλία και η 3άρα από την Βολιβία στο περίφημο υψόμετρο του Πλαζ έφεραν την Ουρουγουάη αντιμέτωπη με το φάσμα του υποβιβασμού.

Ωστόσο η έλευση του Αλόνσο αποδείχθηκε καταλυτική αφού με ένα νικηφόρο “καρέ” στο φινάλε των προκριματικών οδήγησε την Σελέστε στα γήπεδα του Κατάρ.

Εκεί θα επιδιώξουν να προκριθούν αρχικά στα νοκ άουτ για 4η συνεχόμενη φορά.

Ο Αλόνσο έχει να διαχειριστεί ένα δυνατό ρόστερ με πολλές επιλογές στην επίθεση αφού οι: Σουάρες, Καβάνι στα 35 τους παραμένουν ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί ενώ πλέον πλαισιώνονται και από τον Ντάργουιν Νούνες της Λίβερπουλ και τον Μάξι Γκόμεζ της Τραμπζονσπόρ.

Η Ν.Κορέα βρίσκεται σε Μουντιάλ για 10η (!) συνεχόμενη φορά και θέλουν να καταφέρουν κάτι καλύτερο από το 2018 στα γήπεδα της Ρωσίας όπου κέρδισαν την Γερμανία αλλά οι ήττες από Μεξικό και Σουηδία τους άφησαν εκτός από τα νοκ άουτ.

Οι Ασιάτες του Πάολο Μπέντο , πρώην τεχνικού του Ολυμπιακού, μπαίνουν στον όμιλο ως 3ο φαβορί πίσω από την σημερινή τους αντίπαλο και την Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο οπότε όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό μόνο εάν δεν χάσουν σήμερα θα μπορέσουν να διαψεύσουν τα αυτά τα προγνωστικά.

Ο 53χρονος τεχνικός έχει αμφίβολη, τουλάχιστον στην πρεμιέρα, την συμμετοχή του καλύτερου παίκτη του που δεν είναι άλλος από τον επιθετικό της Τότεναμ Σον ( 104/35) ο οποίος έχει έναν τραυματισμό στο μάτι και αναμένεται να αγωνιστεί στα υπόλοιπα παιχνίδια του τουρνουά με προστατευτική μάσκα.

Οι δυο Χουάνγκ του Ολυμπιακού , ειδικά ο Ιν Μπομ στον χώρο του κέντρου, αναμένεται να έχουν πολύ δουλειά ενώ ο Ουί Τζο θα κληθεί να αποδείξει πως δεν είναι ο άνευρος και άστοχος φορ που βλέπουμε στο Ελληνικό πρωτάθλημα με την φανέλα των πρωταθλητών.

Αξίζει να σημειωθεί η σταθερότητα που έχουν επέδειξαν στα μετόπισθεν τους στην προκριματική φάση αφού τα μόλις 3 γκολ παθητικό σε 10 αγώνες δεν είναι ένα νούμερο που περνάει απαρατήρητο.

Προϊστορία: Συντριπτικά υπέρ της Σελέστε η παράδοση η οποία αριθμεί 4/5 νίκες απέναντι στην Ν.Κορέα με πιο πρόσφατη το 2-1 σε φιλικό παιχνίδι τους τον Οκτώβριο του 2018.

* Η Σελέστε βρίσκεται σε καλό δρόμο με τον Αλόσνο στον πάγκο της μετρώντας 7/9 νίκες. Η Ν.Κορέα πάει καλά στα προκριματικά εξού και οι 10 συνεχόμενες παρουσίες της σε τελικές φάσεις αλλά σε αγώνες Μουντιάλ αριθμεί 6/9 ήττες.

Αγοράζω το Over 0,5 γκολ των Ασιατών οι οποίοι σίγουρα θα έχουν εμπνευστεί και από την πρόσφατη μεγάλη επιτυχία της Ιαπωνίας απέναντι στους Γερμανούς.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Over 0,5 γκολ Ν.Κορέας

(Visited 390 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x