ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κολομβία: Περέιρα – Σάντα Φε

Κολομβία: Περέιρα – Σάντα Φε
Spread the love

Προτελευταία αγωνιστική των πλέι οφ του πρωταθλήματος Κλαουσούρα και σπουδαίο βαθμολογικά ματς στο «Ερνάν Ραμίρες Βιγιέγκας» της Περέιρα, ανάμεσα στην τοπική Ντεπορτίβο και την Σάντα Φε για τον 1ο όμιλο.

Να σημειωθεί, πως οι ομάδες που τερμάτισαν στην πρώτη οκτάδα της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, συνεχίζουν σε δύο ομίλους των τεσσάρων στα πλέι οφ, οι νικήτριες των οποίων θα βρεθούν αντιμέτωπες στον διπλό τελικό. Το 1ο όμιλο απαρτίζουν η κυπελλούχος Κολομβίας, Μιγιονάριος, η «μισητή» της συμπολίτισσα Σάντα Φε, η Περέιρα και η Τζούνιορ, ενώ στον 2ο συμμετέχουν η Μεντεγίν, η Ντεπορτίβο Πάστο, η Ριονέγκρο και η Αμέρικα Κάλι.

Επικράτηση με 2-1 την προηγούμενη αγωνιστική φιλοξενώντας τη Μιγιονάριος, με το οποίο η Περέιρα έμεινε «ζωντανή» στην διεκδίκηση της 1ης θέσης. Στην 3η θέση βέβαια και το -2 από την σημερινή της αντίπαλο, ελπίζοντας πάντως, πως με νίκη τόσο σήμερα, όσο και την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ στη Μπαρανκίγια με την αδιάφορη Τζούνιορ θα πραγματοποιήσει τη μεγάλη έκπληξη και θα «κλέψει» την πρωτιά και την πρόκριση από την Σάντα Φε και τη Μιγιονάριος. Πίσω στο σκορ στο ματς με τη Μιγιονάριος στο πέμπτο μόλις λεπτό, ισοφαρίζοντας όμως με αυτογκόλ των φιλοξενούμενων στο τριάντα έξι. Το 2-1 ακολούθως στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ενώ με σύμμαχο την τύχη στην επανάληψη, καθώς η Μιγιονάριος πήρε τα ηνία του ματς, αλλά δεν κατάφερε, παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησε, να φτάσει στην ισοφάριση.

Στον αντίποδα, μεγάλη κερδισμένη της προηγούμενης αγωνιστικής η Σάντα Φε, καθώς η σπουδαία ομάδα της Μπογκοτά επικράτησε με δραματικό τρόπο 3-2 στη Μπαρανκίγια της τοπικής Τζούνιορ και συνάρτηση της ήττας της «μισητής» της συμπολίτισσας από την Περέιρα, πέρασε στην 1η θέση. Πέντε γκολ στο δεύτερο ημίχρονο στο ματς στη Μπαρανκίγια, με το πρώτο εξ αυτών για την Σάντα Φε, η οποία άνοιξε το σκορ στο πεντηκοστό πέμπτο λεπτό, με πλασέ του Εστουπινιάν από το ύψος περίπου του πέναλτι. Δύο τέρμα ακολούθως και προσωρινή ανατροπή από την Τζούνιορ, με τον Τόρες όμως να ισοφαρίζει για λογαριασμό της Σάντα Φε στο εβδομηκοστό πρώτο λεπτό. Ευκαιρίες εκατέρωθεν στην συνέχεια μέχρι το φινάλε, με την Σάντα Φε όμως πιο τυχερή, φτάνοντας στο πολύτιμο 3-2 με πέναλτι του Ουρουγουανού μέσου Μιέρ στο ενενήντα. Με νίκη σήμερα η Σάντα Φε θα διατηρήσει την 1η θέση, ανεξάρτητα αποτελέσματος στο ματς Μιγιονάριος – Τζούνιορ, κάτι πάντως που μπορεί να γίνει και με ισοπαλία, αρκεί να μην κερδίσει η «μισητή» της συμπολίτισσα.

Προϊστορία: Δύο νίκες για την Σάντα Φε, το 2-1 του 2020 και το 1-0 στην κανονική διάρκεια του φετινού Κλαουσούρα και μία ισοπαλία, το 1-1 του 2021, σε τρία ματς την τελευταία δεκαετία στο «Ερνάν Ραμίρες Βιγιέγκας» με τη Ντεπορτίβο Περέιρα.

Αρκετά αμφίρροπη αναμέτρηση, με ιδιαίτερα δύσκολη την προσέγγιση της με σημείο, εκτιμώντας πως θα πέσουν κορμιά, καθώς η ισοπαλία δεν εξυπηρετεί τις δύο ομάδες, ειδικά αν η Μιγιονάρος έχει κερδίσει λίγες ώρες νωρίτερα στην έδρα της την αδιάφορη Τζούνιορ.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 1.296 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x