ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Παγκόσμιο Κύπελλο: Νότια Κορέα – Γκάνα

Παγκόσμιο Κύπελλο: Νότια Κορέα – Γκάνα
Spread the love

Πολύ σπουδαίο βαθμολογικά, το ματς ανάμεσα στην ομάδα της Νότιας Κορέας με την Γκάνα, με το οποίο ανοίγει χρονικά το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής στον 8ο όμιλο, λίγες ώρες πριν το ντέρμπι ανάμεσα στην Πορτογαλία και την Ουρουγουάη.

Απαραίτητη σημείωση, πως πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι η διαφορά τερμάτων, δεύτερο η καλύτερη επίθεση και στην συνέχεια τα μεταξύ των ομάδων ματς. Τρεις βαθμοί επίσης στον συγκεκριμένο όμιλο για την Πορτογαλία, ένας για τη Νότια Κορέα και την Ουρουγουάη, ενώ στο μηδέν η Γκάνα.

Ικανοποιημένη, τηρουμένων των αναλογιών, η ομάδα της Νότιας Κορέας από τη μοιρασιά των βαθμών και τη λευκή ισοπαλία της πρεμιέρας με την Ουρουγουάη, σε ένα ματς στο οποίο ήταν αυτή που είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον Ουί Τζο και στο οποίο είχε την τύχη με το μέρος της στην συνέχεια, καθώς οι αντίπαλοι σημάδεψαν δύο φορές το δοκάρι. Τα δεδομένα πάντως αλλάζουν στο σημερινό ματς, καθώς μια νέα ισοπαλία, υπολογίζοντας και το ότι ακολουθεί στο φινάλε η Πορτογαλία, δε μπορεί να θεωρείται επιτυχία. Με νίκη βέβαια θα φτάσει τους τέσσερις βαθμούς, περιμένοντας σε αυτή την περίπτωση τον ευνοϊκό συνδυασμό αποτελεσμάτων στο βραδινό ντέρμπι, με το πιο ιδανικό να είναι η επικράτηση της Πορτογαλίας.

Στην άλλη πλευρά, όσο θετικές εντυπώσεις και αν άφησε η Γκάνα στο ματς της πρεμιέρας με την Πορτογαλία, το σκορ ήταν 2-3, το οποίο μάλιστα διαμορφώθηκε εξ ολοκλήρου μετά το εξηκοστό πέμπτο λεπτό. Τα χαμόγελα των Γκανέζων μετά την προσωρινή ισοφάριση του Αντρέ Αγιού κράτησαν πολύ λίγο, καθώς ο Μπρούνο Φερνάντες ήταν αυτός που την «σκότωσε» ουσιαστικά με δύο ασίστ, με θετικό πάντως πως η Γκάνα δεν παράτησε το ματς στο 1-3 και αν δεν γλιστρούσε ο Ινάκι Γουίλιαμς στις καθυστερήσεις θα πραγματοποιούσε την έκπληξη. Μονόδρομος πλέον η νίκη στο σημερινό ντέρμπι των αουτσάιντερ, για να πάει με τρεις βαθμούς στον «τελικό» της τελευταίας αγωνιστικής με την Ουρουγουάη.

Προϊστορία: Το σημερινό, θα είναι το πρώτο επίσημο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες σε ουδέτερη έδρα για την τελευταία δεκαετία. Υπάρχει πάντως ένα φιλικό το 2014 στο Μαϊάμι, στο οποίο η Γκάνα επικράτησε 4-0 με χατ – τρικ του Τζόρνταν Αγιού.

Αρκετά αμφίρροπη αναμέτρηση, με ιδιαίτερα δύσκολη την προσέγγιση της με σημείο. Με το μαχαίρι πάντως στο λαιμό, θα ποντάρω στην Γκάνα για δύο λόγους. Πρώτος για την  ελκυστική  τιμή που την συνοδεύει, η οποία αγγίζει το 3,00 και δεύτερος γιατί ήταν πιο αποτελεσματική στην πρεμιέρα σε σχέση με την σημερινή της αντίπαλο. Όλα τα παραπάνω, παρά το γεγονός πως η Νότια Κορέα έδειξε πιο ομάδα και δεν ηττήθηκε, σε σχέση με την Γκάνα που έβγαλε αφέλεια.   

Εκτίμηση:  2

(Visited 1.523 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x