ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Μουντιάλ

Μουντιάλ 2022: Αυστραλία- Δανία ( 4ος όμιλος)

Μουντιάλ 2022: Αυστραλία- Δανία ( 4ος όμιλος)
Spread the love

Η Αυστραλία μπαίνει στο σημερινό τελευταίο της παιχνίδι στην φάση των ομίλων για να αντιμετωπίσει την Δανία έχοντας το πάνω χέρι για την πρόκριση μετά την νίκη με το φτωχό πλην πολύτιμο 1-0 που πέτυχε την περασμένη αγωνιστική επί της μαχητικής Τυνησίας.

Αυτή ήταν μόλις η 3η νίκη σε Μουντιάλ για τα καγκουρό και η πρώτη τους μετά το 2010 όταν είχαν επικρατήσει της Σερβίας στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής.

Τότε εκείνη η νίκη δεν αποδείχθηκε αρκετή για να περάσει στα νοκ άουτ κι ας είχε μαζέψει τέσσερις βαθμούς. Την ίδια μοίρα θα έχει και απόψε εάν χάσει.

Μετράνε μόλις μια πρόκριση στα νοκ άουτ , το 2006, στις πέντε παρουσίες τους σε τελική φάση Μουντιάλ και θέλουν φέτος να καλυτερεύσουν αυτό το αρνητικό ρεκόρ.

Γενικά τρέχουν ένα αήττητο στα 6/7 πιο πρόσφατα παιχνίδια τους και έχουν καλή ψυχολογία γνωρίζοντας πως και με μια ισοπαλία θα βρεθούν στα νοκ άουτ ενός Μουντιάλ για πρώτη φορά μετά το 2006 και δεύτερη στην ιστορία τους.

Εκτός δράσης είναι ο Ναθάνιελ Άτκινσον ενώ λογικά θα δούμε το κλασικό “4-4-2” με τους: Ντιουκ- Ράιλει Μακ Γκρί στην επίθεση.

Η Δανία πήγε στα γήπεδα του Κατάρ ούσα η ομάδα με την καλύτερη συγκομιδή βαθμών στα προκριματικά αφού συγκέντρωσαν 27 βαθμούς πετυχαίνοντας 9/10 νίκες. Ωστόσο μια ήττα ή ακόμη και ισοπαλία απόψε θα στείλουν τους Σκανδιναβούς πρόωρα στο σπίτι τους.

Σίγουρα παίρνουν θάρρος από το γεγονός πως και στο Euro2020 είχαν πραγματοποιήσει φτωχή εκκίνηση, με δυο ήττες τότε, αλλά εντούτοις είχαν καταφέρει να προκριθούν μέχρι και τα ημιτελικά χάρη σε μια εκπληκτική εμφάνιση που είχαν πραγματοποιήσει τότε κόντρα στην Ρωσία την τελευταία αγωνιστική.

Μην ξεχνάμε πως πρόκειται για μια εθνική ομάδα που ξέρει τον τρόπο να προκρίνεται τουλάχιστον στα νοκ άουτ αφού ήδη το έχει πετύχει αυτό στις 4/5 παρουσίες της στα τελικά.

Ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ήδη τρέχουν ένα αρνητικό σερί 5 αγώνων δίχως νίκη σε Μουντιάλ αφού πριν την πρόσφατη ήττα από την Γαλλία ( 1-2) μετρούσαν τέσσερις σερί ισοπαλίες.

Παραμένει εκτός ο Τόμας Ντιλέινι της Σεβίλλης αλλά επανέρχεται ο Σίμον Κίερ στα μετόπισθεν.

Προϊστορία: Τα τρία πιο πρόσφατα μεταξύ τους παιχνίδια έχουν λήξει όλα με κάτω από τρία γκολ. Μάλιστα οι δυο αυτές εθνικές ομάδες είχαν αναμετρηθεί πιο πρόσφατα στο Μουντιάλ της Ρωσίας το 2018 και είχαν έλθει ισόπαλες με 1-1.

* Η Αυστραλία παίζει για δυο αποτελέσματα απέναντι στην Δανία που προκρίνεται μόνο με νίκη αλλά ξέρει τον τρόπο έχοντας προκριθεί στα νοκ άουτ στις 4/5 πιο πρόσφατες περιπτώσεις. Με το ανάλογο ρίσκο θα τους στηρίξω σε απόδοση 1,60.

ΠΡΟΤΑΣΗ: 2

(Visited 595 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x