ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Παγκόσμιο Κύπελλο:Πολωνία – Αργεντινή

Παγκόσμιο Κύπελλο:Πολωνία – Αργεντινή
Spread the love

Η παρέα του Μέσι θέλει νίκη επί της Πολωνία για να είναι σίγουρη, αλλά και η ομάδα του Λεβαντόφσκι θα νιώσει ασφαλής μόνο εάν έχει τουλάχιστον ισοπαλία. Διαφορετικά καραδοκεί η Σαουδική Αραβία, που αναμετράται με το Μεξικό, το οποίο επίσης με μία νίκη με διαφορά γκολ μπαίνουν στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Με δυο εκπληκτικά γκολ των Μέσι και Φερνάντες στην επανάληψη η Αργεντινή επιβλήθηκε με 2-0 του Μεξικού και πήρε το αίμα της πίσω από την σοκαριστική ήττα της πρεμιέρας από την Σαουδική Αραβία.

Με τον ίδιο τρόπο και η Πολωνία κατάφερε να νικήσει την Σαουδική Αραβία με τον Λεβαντόφσκι να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ σε Μουντιάλ . Μία αναμέτρηση που δεν έχει αγωνιστικά προβλήματα αλλά έχει πολλά σενάρια

 

Τα σενάρια για την πρόκριση

Η Αργεντινή έφτασε τους 3 βαθμούς και με γκολ 3-2 θέλει νίκη με την Πολωνία για να πάρει την πρόκριση και κατά πάσα βεβαιότητα ως πρώτη. Η μόνη ομάδα που την απειλεί (εάν κερδίσει) για την πρώτη θέση είναι η Σαουδική Αραβία, η οποία όμως έχει τέρματα 2-3 και θα πρέπει να κερδίσει τουλάχιστον με τρία γκολ διαφορά το Μεξικό για να περάσει την Αργεντινή (εάν η αλμπισελέστε κερδίσει την Πολωνία με 1-0 και όχι με περισσότερα γκολ).

Τώρα, σε περίπτωση ισοπαλίας στο Αργεντινή-Πολωνία, η Πολωνία προκρίνεται σίγουρα και παίρνει την πρώτη θέση εάν η Σαουδική Αραβία δεν κερδίσει το Μεξικό καθώς θα φτάσει τους 5 βαθμούς. Η Αργεντινή θα έχει ελπίδες πρόκρισης με ισοπαλία, εάν η Σαουδική Αραβία δεν κερδίσει το Μεξικό. Αν το ματς αυτό έρθει ισόπαλο, τότε η Αργεντινή θα περάσει ως δεύτερη πίσω από την Πολωνία λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων με τη Σαουδική Αραβία. Εάν το Μεξικό κερδίσει όμως, θα ανέβει στους 4 (όσους και η Αργεντινή στην ισοπαλία με Πολωνία) και όλα θα εξαρτηθούν από τη διαφορά τερμάτων. Για να μείνει έξω η Αργεντινή, το Μεξικό θα πρέπει να κερδίσει με τέσσερα γκολ διαφορά καθώς στην ισοβαθμία σε διαφορά τερμάτων, ευνοείται η Αργεντινή που έχει κερδίσει το ματς με το Μεξικό.

Στην περίπτωση που Πολωνία κερδίσει την Αργεντινή προκρίνεται ως πρώτη, η Αργεντινή εάν ηττηθεί αποκλείεται ό,τι και να γίνει στο άλλο ματς ενώ η Σαουδική Αραβία παίρνει το εισιτήριο μόνο εάν κερδίσει το Μεξικό, σε περίπτωση που δεν ηττηθεί η Αργεντινή. Στο τελευταίο σενάριο (δηλαδή ήττα της Αργεντινής) η Σαουδική Αραβία θέλει έναν βαθμό κόντρα στο Μεξικό για να περάσει στους «16».

 

Προϊστορία – Στατιστικά

Έχουν αναμετρηθεί σε τελική φάση Μουντιάλ δύο φορές με την Πολωνία να νικά με 3-2 το 1974 και την Αργεντινή να επικρατεί με 2-0 το 1978 . Επίσης ο Μέσι έχει σκοράρει σε 6 σερί ματς και έχει 8 γκολ όσα και ο Μαραντόανα σε τελική φάση που όμως σε αυτή την κατηγορία προηγείται ο Μπατιστούτα με 10.

Η Πολωνία δεν έχει δεχθεί γκολ στα 4 τελευταία ματς και έχει κάνει Under 2.5 στα τελευταία έξι ματς .

Πρόταση: γκολ – γκολ 

(Visited 347 times, 1 visits today)
About Author

Γιώργος Λίγγρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x