ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κολομβία: Σάντα Φε – Μιγιονάριος     

Κολομβία: Σάντα Φε – Μιγιονάριος     
Spread the love

Τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων των πλέι οφ του πρωταθλήματος Κλαουσούρα και τεράστιο το ενδιαφέρον στο ντέρμπι μίσους της Μπογκοτά στο «Ελ Καμπίν», το οποίο μάλιστα αποτελεί κοινή έδρα για την Σάντα Φε και την συμπολίτισσα της και κυπελλούχο Κολομβίας, Μιγιονάριος.

Να σημειωθεί, πως οι ομάδες που τερμάτισαν στην πρώτη οκτάδα της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, συνεχίζουν σε δύο ομίλους των τεσσάρων στα πλέι οφ, οι νικήτριες των οποίων θα βρεθούν αντιμέτωπες στον διπλό τελικό. Το 1ο όμιλο απαρτίζουν η κυπελλούχος Κολομβίας, Μιγιονάριος, η «μισητή» της συμπολίτισσα Σάντα Φε, η Περέιρα και η Τζούνιορ, ενώ στον 2ο συμμετέχουν η Μεντεγίν, η Ντεπορτίβο Πάστο, η Ριονέγκρο και η Αμέρικα Κάλι. Πρώτο κριτήριο επίσης σε περίπτωση ισοβαθμίας, είναι η κατάταξη των ομάδων στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος Κλαουσούρα.

Βαρύ 1-5 την προτελευταία αγωνιστική στην έδρα της Περέιρα, με την Σάντα Φε με άμυνα που θύμιζε ελβετικό τυρί και αγνώριστη πραγματικά, καθώς πέταξε ουσιαστικά στα σκουπίδια με το αποτέλεσμα αυτό, ότι έχτιζε με κόπο νωρίτερα τόσο στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος Κλαουσούρα, όσο και στα πλέι οφ. Στην 1η θέση άλλωστε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, ενώ στην κορυφή του 1ου ομίλου, μέχρι να γκρεμιστεί με την πρώτη της ήττα από την Περέιρα. Ζητούμενο πλέον μόνο η νίκη για να «κλέψει» την 1η θέση και φυσικά την πρόκριση στον τελικό και να μην κερδίσει την ίδια ώρα η Περέιρα στη Μπαρανκίγια την τοπική και ταυτόχρονα αδιάφορη Τζούνιορ. Στην αντίπερα όχθη, μεγάλη κερδισμένη της προτελευταίας αγωνιστικής η Μιγιονάριος, καθώς με το 1-0 φιλοξενώντας την Τζούνιορ, σε συνδυασμό της ήττας της «μισητής» συμπολίτισσας στην έδρα της Περέιρα βρέθηκε στην κορυφή. Με νίκη φυσικά στο ντέρμπι διατηρεί την 1η θέση και βάζει υποψηφιότητα για το νταμπλ, καθώς πριν την έναρξη των πλέι οφ κατέκτησε το κύπελλο, ενώ με ισοπαλία, θα πρέπει να μην κερδίζει την ίδια ώρα η Περέιρα στη Μπαρανκίγια την Τζούνιορ.

Προϊστορία: Εννέα νίκες για την Σάντα Φε, ισάριθμες για τη Μιγιονάριος και δέκα ισοπαλίες, στις 28 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία με τυπικά γηπεδούχο την πρώτη, καθώς το «Ελ Καμπίν» αποτελεί όπως προαναφέρθηκε κοινή έδρα, σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο, Κόπα Σουνταμερικάνα).

Ντέρμπι στο οποίο αναμένεται να πέσουν κορμιά, ανεξάρτητα του τι γίνεται την ίδια ώρα στο άλλο ματς του ομίλου στη Μπαρανκίγια. Εκτίμηση μου μάλιστα, πως η Σάντα Φε θα προσπαθήσει να κάνει την ζημιά στη Μιγιονάριος, ακόμα και αν την ίδια ώρα κερδίζει η Περέιρα και δεν έχει πλέον ελπίδες.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 1.061 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x