ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κολομβία: Περέιρα – Μεντεγίν

Κολομβία: Περέιρα – Μεντεγίν
Spread the love

Στο «Ερνάν Ραμίρες Βιγιέγκας», ο δεύτερος τελικός των πλέι οφ του πρωταθλήματος Κλαουσούρα, ανάμεσα στην Περέιρα και τη Μεντεγίν, στον οποίο οι δύο ομάδες έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς, μετά το 1-1 στην πρώτη μονομαχία τους την Κυριακή που μας πέρασε στο «Ατανάσιο Χιραρντότ».

Να σημειωθεί, πως σε περίπτωση νέας ισοπαλίας, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι. Μπροστά στο σκορ η Μεντεγίν στον πρώτο τελικό στο τριάντα οκτώ, με εντός περιοχής πλασέ του Καμπίντο, με την «απάντηση» όμως από την Περέιρα, τέσσερα λεπτά αργότερα, με σουτ του Κάστρο, ο οποίος «πλήγωσε» την παλιά του ομάδα από το ύψος περίπου του πέναλτι. Πιο απειλητική ακολούθως στο πρώτο τέταρτο του δεύτερου ημιχρόνου η Περέιρα, με τη Μεντεγίν όμως να κυριαρχεί στο τελευταίο ημίωρο και να έχει σημαντικές ευκαιρίες, με σπουδαιότερη το χαμένο πέναλτι του Κανταβίντ, στο εβδομηκοστό πρώτο λεπτό. Κορυφαίος για την Περέιρα, ο γκολκίπερ Καστίγιο, ο οποίος είχε αρκετές επεμβάσεις και ο οποίος «νίκησε» τον Κανταβίντ στο πέναλτι.

Η ευχάριστη έκπληξη αναμφίβολα στο φετινό Κλαουσούρα η Περέιρα, η οποία κατάφερε να βρεθεί στα πλέι οφ την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, με το 3-1 στην έδρα της Μπουκαραμάνγκα, σε ένα ματς, στο οποίο οι δύο ομάδες ήθελαν μόνο τη νίκη και η ισοπαλία ήταν για αμφότερες καταστροφική. Στα πλέι οφ μάλιστα κατάφερε να «επιβιώσει» και να «κλέψει» την 1η θέση στον 1ο όμιλό την τελευταία αγωνιστική από την κυπελλούχο Μιγιονάριος και την Σάντα Φε, καθώς επικράτησε 2-0 στην έδρα της αδιάφορης Τζούνιορ και οι δύο σπουδαίες ομάδες της Μπογκοτά αλληλοεξουδετερώθηκαν με το 1-1 στο μεταξύ τους ντέρμπι.

Στην άλλη πλευρά, μεγάλη ανατροπή για τη Μεντεγίν στον 2ο όμιλο των πλέι οφ, καθώς κατάφερε, έχοντας και σύμμαχο την τύχη, να «κλέψει» στο φινάλε την 1η θέση και την πρόκριση στον τελικό από την Ριονέγκρο, η οποία αποδείχθηκε τελικά ιδανικός αυτόχειρας. Πιο συγκεκριμένα, τρεις νίκες στα ισάριθμα πρώτα ματς των πλέι οφ για την Ριονέγκρο, η οποία έδειχνε, συνάρτηση των υπόλοιπων αποτελεσμάτων, να έχει αγκαλιάσει την 1η θέση. Παρ’ όλα αυτά, η αντεπίθεση της Μεντεγίν και το μπλακ άουτ της Ριονέγκρο ξεκίνησε την 4η αγωνιστική, εκεί όπου η πρώτη επικράτησε 2-1 με ανατροπή στη μονομαχία τους στο «Ατανάσιο Χιραρντότ»  και μείωσε τη μεταξύ τους διαφορά. Η διαφορά αυτή εξανεμίσθηκε μάλιστα την προτελευταία αγωνιστική, όταν η Μεντεγίν επικράτησε 2-1 στο «Ατανάσιο Χιραρντότ» της ήδη αποκλεισμένης Αμέρικα Κάλι και η Ριονέγκρο γνώρισε ήττα σοκ με 3-4 στις καθυστερήσεις στην έδρα της από την ουσιαστικά αδιάφορη Ντεπορτίβο Πάστο. Θρίλερ στην συνέχεια την τελευταία αγωνιστική, με τη Μεντεγίν να μένει στο 0-0 στην έδρα της Ντεπορτίβο Πάστο, αλλά να παίρνει τελικά την 1η θέση, καθώς η Ριονέγκρο δεν κατάφερε να κερδίσει την Αμέρικα στο Κάλι (1-1).

Προϊστορία: Απόλυτη ισορροπία στο ρεκόρ, σε τρία ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες την τελευταία δεκαετία στο «Ερνάν Ραμίρες Βιγιέγκας», με 2-0 για τη Μεντεγίν το 2020, 1-0 για την Περέιρα το 2021, ενώ 1-1 στο φετινό Απερτούρα.

Ιδιαίτερα αποτελεσματική στα πλέι οφ στο γήπεδο της η Περέιρα, στο οποίο νίκησε κατά σειρά την Τζούνιορ με δραματικό τρόπο 4-3, την κυπελλούχο Μιγιονάριος 2-1 και την Σάντα Φε με το εμφατικό 5-1. Εκτίμηση μου, πως μπορεί να πραγματοποιήσει το καρέ, στο πιο κρίσιμο ματς της ιστορίας της και να πανηγυρίσει το πρώτο της πρωτάθλημα.

Εκτίμηση:  1

(Visited 1.179 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x