ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Τουρκία Β΄: Πεντικσπόρ – Σακάριασπορ

Τουρκία Β΄: Πεντικσπόρ – Σακάριασπορ
Spread the love

Στο «Σιλτάς Γιαπί» της Πόλης το ματς που ολοκληρώνει χρονικά το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της 2ης κατηγορίας της Τουρκίας, βρίσκοντας την Πεντικσπόρ, μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα, στην 6η θέση με 26 βαθμούς και την Σακάριασπορ στην 10η με τέσσερις λιγότερους. Να τονιστεί, πως οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 1η και την 2η θέση πανηγυρίζουν την απευθείας άνοδο, ενώ σε πλέι οφ θα οδηγηθούν αυτές από την 3η ως και την 7η.

Αήττητο τεσσάρων αγωνιστικών για την Πεντικσπόρ, με την ομάδα της Πόλης πάντως με σύμμαχο την τύχη στο 1-1 της περασμένης εβδομάδας στην έδρα της Ρίζεσπορ. Σε παθητικό ρόλο στο συγκεκριμένο ματς, στο οποίο είδε την αντίπαλο της, πέρα του γκολ της στο τριακοστό λεπτό, να έχει ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα. Παρ’ όλα αυτά, η Πεντικσπόρ, «τιμώρησε» την αντίπαλο της στη μοναδική της επιθετική προσπάθεια σε όλο το ματς, με το 1-1 στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, μετά από μία φάση διαρκείας στην εστία των γηπεδούχων. Τρεις νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες για την Πεντικσπόρ, σε έξι ματς στο πρωτάθλημα στο γήπεδο της, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Στον αντίποδα, 2-0 φιλοξενώντας την Ερζουρούμ, με την Σακάριασπορ στην 10η θέση, στο -4 από την πρώτη επτάδα και με «μαξιλαράκι» ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη (+10). Ανώτερη και με σημαντικές ευκαιρίες η Ερζουρούμ στο μεταξύ τους ματς, έχοντας μάλιστα και ένα δοκάρι, με την Σακάριασπορ όμως αυτή που έφτασε σχεδόν από το πουθενά και με σύμμαχο την τύχη στο τρίποντο, βρίσκοντας δίχτυα δύο φορές στο τελευταίο τέταρτο. Το 1-0 με κοντινή κεφαλιά του Κασόνγκο στο εβδομήντα πέντε, ενώ το 2-0 στο ενενήντα, με σουτ του Σουλεϊμάν από το ύψος περίπου του πέναλτι. Μία νίκα και έξι ήττες για την Σακάριασπορ, σε επτά ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το γήπεδο της, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Προϊστορία: Απόλυτη ισορροπία στο ρεκόρ, στα τρία ματς των δύο ομάδων την τελευταία δεκαετία στην Πόλη. Πιο συγκεκριμένα, 4-0 για την Πεντικσπόρ το 2012, 0-0 το 2017, ενώ 2-0 το 2020.

Μοναδικό «διπλό» για την Σακάριασπορ, το 2-0 σε βάρος της εκ των ουραγών Αλτινορντού, στο πρώτο της εκτός έδρας ματς στο φετινό πρωτάθλημα, μετρώντας από τότε έξι συνεχόμενες ήττες μακριά από το γήπεδο της. Παρ’ όλα αυτά, δε μπορείς να δείξεις εμπιστοσύνη στην απρόβλεπτη Πεντικσπόρ και να επιλέξεις «άσο», λόγω έδρα του αρνητικού σερί που έχει η Σακάριασπορ μακριά από το γήπεδο της.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 768 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x