ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Πορτογαλία Λιγκ Καπ: Φεϊρένσε – Λεϊσόες

Πορτογαλία Λιγκ Καπ: Φεϊρένσε – Λεϊσόες
Spread the love

Η 5η και τελευταία αγωνιστική στον 7ο όμιλο του Λιγκ Καπ της Πορτογαλίας, με το ματς ανάμεσα στην Φεϊρένσε και τη Λεϊσόες να έχει χαρακτήρα «τελικού» πρόκρισης, καθώς οι δύο ομάδες, αλλά και η Αρούκα που αγωνίζεται την ίδια ώρα στις Αζόρες με την αδιάφορη Σάντα Κλάρα, μονομαχούν για την 1η θέση.

Να σημειωθεί, πως στα προημιτελικά προκρίνονται μόνο οι νικήτριες των οκτώ ομίλων. Στον 7ο όμιλο αλλά και τον 8ο επίσης συμμετέχουν πέντε ομάδες, σε σχέση με τους υπόλοιπους που έχουν από τέσσερις, ενώ σε περίπτωση ισοβαθμίας πρώτο κριτήριο είναι η διαφορά τερμάτων. Στην 1η θέση του 7ου ομίλου η Λεϊσόες με επτά βαθμούς, πέντε για την Αρούκα και την Φεϊρένσε, ενώ ήδη αποκλεισμένες η Ολιβεϊρένσε που έχει δύο και η Σάντα Κλάρα με μόνο ένα. Άξιο αναφοράς, πως την πρόκριση έχουν ήδη εξασφαλίσει η Σπόρτινγκ, η Μπράγκα, η Ζιλ Βισέντε, η Μποαβίστα και η Ακαδέμικο Βισέου, οι οποίες τερμάτισαν στην 1η θέση, στον 2ο, τον 4ο, τον 5ο  τον 6ο και τον 8ο όμιλο αντίστοιχα.

Δραματικό 4-3 την προηγούμενη αγωνιστική φιλοξενώντας την Σάντα Κλάρα, σε ένα ματς στο οποίο η Φεϊρένσε λύγισε την αντίπαλο της δύο λεπτά πριν το φινάλε και έμεινε «ζωντανή» στην διεκδίκηση της 1ης θέσης και φυσικά της πρόκρισης. Ζητούμενο πλέον η νίκη, για να βάλει πλάτη τη Λεϊσόες και να της «κλέψει» την 1η θέση, περιμένοντας όμως και στραβοπάτημα της Αρούκα στις Αζόρες με την αδιάφορη Σάντα Κλάρα. Στην άλλη πλευρά, με το αβαντάζ και της ισοπαλίας η Λεϊσόες, η οποία πάντως πολύ πιθανό να μην της είναι και αρκετή, αν την ίδια ώρα κερδίζει η Αρούκα, καθώς μειονεκτεί στην διαφορά τερμάτων σε πιθανή τους ισοβαθμία. Εντός 2-1 αρχικά για τη Λεϊσόες σε βάρος της Ολιβεϊρένσε με πέναλτι στο ενενήντα, 2-1 και στην συνέχεια φιλοξενώντας την Σάντα Κλάρα, πραγματοποιώντας μάλιστα την ανατροπή, ενώ απόδραση την περασμένη εβδομάδα, τουλάχιστον βάσει εικόνας, με ένα βαθμό από την έδρα της Αρούκα (1-1).

Προϊστορία: Έξι νίκες για την Φεϊρένσε, μία για τη Λεϊσόες και δύο ισοπαλίες, στις εννέα μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Μαρκολίνο Ντε Κάστρο», σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, Λιγκ Καπ).

Αναμέτρηση στην οποία αναμένεται να πέσουν κορμιά και στην οποία θα επιλέξω ειδικό στοίχημα τερμάτων, όχι μόνο γιατί η ισοπαλία δεν βολεύει καμία από τις δύο ομάδες και περιμένω ανοιχτό ματς, αλλά και γιατί οι γηπεδούχοι δεν χρειάζονται μόνο μια απλή νίκη, αλλά να επικρατήσουν με πολλά γκολ.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 1.042 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x