ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Λιγκ Καπ Αγγλίας: Σάουθαμπτον- Μ.Σίτι

Λιγκ Καπ Αγγλίας: Σάουθαμπτον- Μ.Σίτι
Spread the love

Στο St. Mary΄s η Σάουθαμπτον υποδέχεται την πρωταθλήτρια Μ.Σίτι με έπαθλο στον νικητή ένα εισιτήριο για τα ημιτελικά του φετινού Λιγκ Καπ εκεί που ήδη περιμένουν τόσο η Νιουκάστλ όσο και η Μάντσεστερ.Γ.

Ο Νέιθαν Τζόουνς έχει βρει τα σκούρα με το “καλημέρα” στην μεγάλη κατηγορία αφού από τα τέλη Νοεμβρίου που ανέλαβε επίσημα τα ηνία του συλλόγου αριθμεί 4/4 ήττες ενώ παράλληλα έχει δεχτεί και 10 γκολ σε αυτό τον αριθμό των παιχνιδιών.

Μάλιστα, το “καρέ” αυτών των ηττών κρατάει καθηλωμένη την Σάουθαμπτον ουραγό στην βαθμολογία και στο -3 από την γραμμή του υποβιβασμού.

Ωστόσο στα Κύπελλα , ο 49χρονος Ουαλός τεχνικός έχει μεγαλύτερη επιτυχία αφού οι “Άγιοι” απέκλεισαν στον προηγούμενο γύρο την Λινκολν και στο πιο πρόσφατο για το FA Cup την Κρίσταλ Πάλας.

Κοινός παρανομαστής στα δυο αυτά παιχνίδια τους ήταν το ίδιο σκορ (2-1) αλλά και το γεγονός πως τα κέρδισαν με ανατροπές.

Δεν έχουν όμως καλή παράδοση σε αυτή την φάση του θεσμού αφού μετράνε 7/8 αποκλεισμούς σε προημιτελικούς στην υπάρχουσα διοργάνωση ενώ στην μοναδική τους από αυτές τις επιτυχίες το 2007 είχαν κερδίσει την Άρσεναλ με 2-0 και έφτασαν μέχρι και τον τελικό όπου ηττήθηκαν με 2-0 από την Μάντσεστερ.Γ.

Οι “πολίτες” μπορεί να άφησαν το 2022 με μια γκέλα όπως ήταν το 1-1 κόντρα στην Έβερτον αλλά στην συνέχεια στην εκκίνηση του 2023 πέτυχαν δυο διαδοχικές νίκες απέναντι στην Τσέλσι , με 0-1 εκτός για το πρωτάθλημα και με 4-0 αργότερα για το Λιγκ Καπ, δείχνοντας και πάλι τα …δόντια τους.

Η ομάδα του Γκουαρδιόλα έχει ως προτεραιότητα την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την ανατροπή της Άρσεναλ από την κορυφή αλλά ένας τίτλος EFL είναι πάντα καλοδεχούμενος και εάν έλθει και φέτος θα είναι ο 7ος την τελευταία 10ετία για την Μ.Σίτι.

Προϊστορία: Η Μ.Σίτι έχει κερδίσει και στους 8 πιο πρόσφατους προημιτελικούς της διοργάνωσης εκ των οποίων και το 3-1 επί της Σάουθαμπτον τον Οκτώβριο του 2019. Τα 3/5 πιο πρόσφατα μεταξύ τους παιχνίδια έχουν τελειώσει με νίκες των “πολιτών” και μάλιστα με 4 ή και παραπάνω τέρματα.

* Με 8/10 νίκες σε όλες τις διοργανώσεις είναι ξεκάθαρο πως η Μ.Σίτι είναι το ξεκάθαρο φαβορί. Ωστόσο επειδή τα 7/8 των “Άγιων” έχουν λήξει με Goal θα ρισκάρω με το combo του 2ιπλου με το Goal σε απόδοση 2,70.

ΠΡΟΤΑΣΗ: 2+ GOAL

(Visited 349 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x