ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Serie A

Α΄ Ιταλίας: Εμπολι- Σαμπντόρια

Α΄ Ιταλίας: Εμπολι- Σαμπντόρια
Spread the love

Η Έμπολι φιλοξενεί στο Carlo Castellani την Σαμπντόρια με μεγάλη αυτοπεποίθηση αφού την περασμένη αγωνιστική απέσπασε παλικαρίσια ισοπαλία στην Ρώμη από την Λάτσιο (2-2) γυρίζοντας το ματς από 2-0 με δυο γκολ στο φινάλε της αναμέτρησης.

Πράγματι η ομάδα του Πάολο Ζανέτι τσίμπησε σημαντικό βαθμό στο Ολίμπικο “γυρίζοντας” το σκορ από 2-0 που ήταν πίσω στο σκορ αφού πέτυχε δυο γκολ στο 83ο και 90ο λεπτό αντίστοιχα.

Νωρίτερα είχε αποσπάσει 1-1 στο Φρίουλι από την Ουντινέζε σε ένα ματς στο οποίο μάλιστα έπαιζε στο τελευταίο 10λεπτο μαζί με τις καθυστερήσεις με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής.

Είναι χαρακτηριστικό πως στα τελευταία πέντε παιχνίδια της η Έμπολι έχει χάσει μονάχα από την εκπληκτική Νάπολι ενώ η μοναδική ήττα που έχουν υποστεί από ομάδα που δεν βρίσκεται στην πρώτη 7άδα του πίνακα ήταν από Σπέτσια στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Η Σαμπ βίωσε μια συγκινητική εβδομάδα αφού έχασε ένα από τα μεγαλύτερα είδωλα στην ιστορία του συλλόγου, τον Τζιανλούκα Βιάλι , χτυπημένο από τον καρκίνο.

Οι δυο back to back ήττες σε πρωτάθλημα ( Νάπολι 0-2) και Κύπελλο Ιταλίας ( Φιορεντίνα 1-0) ήλθαν μάλλον φυσιολογικά ενώ είχαν ξεκινήσει στην επανεκκίνηση του πρωταθλήματος μετά το Μουντιάλ με εκτός έδρας νίκη επί της Σασουόλο (1-2).

Έτσι εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από την επικίνδυνη ζώνη με 9 βαθμούς σε 17 ματς , στην χειρότερη εκκίνηση στην ιστορία του συλλόγου, ενώ είναι και η μοναδική ομάδα που έχει μονοψήφιο αριθμό τερμάτων (8) στην επίθεση σε αυτό τον αριθμό των αγώνων στην κατηγορία. Τα 5/6 πιο πρόσφατα παιχνίδια της στην κατηγορία τα έχει χάσει από το ημίχρονο ενώ στον ίδιο αριθμό αγώνων δεν έχει βρει καν δίχτυα!

Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως τους εφτά από τους εννέα κερδισμένους βαθμούς της η ομάδα του Ντέγιαν Στάνκοβιτς τους έχει μαζέψει εκτός έδρας.

Προϊστορία: Η Σαμπντόρια έχει κερδίσει και στις τρεις πιο πρόσφατες “επισκέψεις” της στο Carlo Castellani.

* Σε καλύτερο φεγγάρι η Έμπολι εκτιμώ πως είναι το οριακό έστω φαβορί απέναντι σε μια “Σαμπ” που χωλαίνει και σκοράρει με το… σταγονόμετρο και έχει να πιαστεί ενόψει της αποψινής αναμέτρησης μονάχα από την ευνοϊκή της παράδοση τα τελευταία χρόνια.

ΠΡΟΤΑΣΗ: 1

(Visited 443 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x