ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Premier League

Πρέμιερ Λιγκ: Φούλαμ- Τότεναμ

Πρέμιερ Λιγκ: Φούλαμ- Τότεναμ
Spread the love

Με το Λονδρέζικο ντέρμπι ανάμεσα στην Φούλαμ και την Τότεναμ πέφτει απόψε η αυλαία της τρέχουσας αγωνιστικής με τις δυο συμπολίτισσες να τις χωρίζουν μόλις δυο πόντοι και να έχουν στόχο την έξοδο στην Ευρώπη τουλάχιστον όπως διαμορφώνεται η κατάσταση στην βαθμολογία στην έναρξη του 2ου γύρου.

Η διαφορά τους είναι πως για τους μεν Cottagers ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο είναι το μάξιμουμ και για τους spurs το μίνιμουμ.

Οι γηπεδούχοι ήταν άτυχοι στο πρόσφατο ταξίδι τους στο St. James΄s Park αφού στο 0-0 ο Αλεξάντερ Μίτροβιτς γλίστρησε από την άσπρη βούλα και ακούμπησε την μπάλα και με τα δυο πόδια σε εκτέλεση πέναλτι με αποτέλεσμα βάση του σχετικού κανονισμού να ακυρωθεί το γκολ του ενώ δεν προβλέπεται και επανάληψη του λακτίσματος.

Και εκτός από αυτή την ατυχία είδε και τον Ισαακ να σκοράρει για τους γηπεδούχους, στην επιστροφή του από μακρόχρονη αποχή λόγω τραυματισμού, ένα λεπτό πριν από την λήξη του αγώνα.

Αυτή η οριακή ήττα από τις “καρακάξες” τερμάτισε ένα νικηφόρο σερί 4 αγώνων που έτρεχαν νωρίτερα στην κατηγορία με αποτέλεσμα να έχουν σκαρφαλώσει στην 7η θέση υστερώντας σε ισοβαθμία με την εκπληκτική Μπράιτον.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί πως η Φούλαμ έχει κερδίσει στα 3/6 πιο πρόσφατα Λονδρέζικα ντέρμπι στην τρέχουσα σεζόν ενώ ποτέ στην ιστορία της δεν έχει κερδίσει τέσσερα.

Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη στην άμυνα των πρωταθλητών στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου και χωρίς καλά καλά να καταλάβουν και οι ίδιοι το πως πήγαν στην ανάπαυλα με ένα προβάδισμα δυο τερμάτων.

Ωστόσο στην επανάληψη μέσα σε 18 λεπτά οι “πολίτες” με τους: Μαχρέζ, Αλβάρες και βέβαια τον Έρλινγκ Χάαλαντ το “γύρισαν” το ματς και μάλιστα πέτυχαν 4 γκολ.

Μέσα στο 2023 η ομάδα του Κόντε έχει χάσει στα τρία από τα τέσσερα παιχνίδια της στην κατηγορία και κάπως έτσι έχει μείνει στο -5 από την 4η θέση.

Προϊστορία: Σε σύνολο 58 μεταξύ τους ντέρμπι η Τότεναμ αριθμεί 34 νίκες και η Φούλαμ 9. Τα υπόλοιπα 15 ντέρμπι έχουν λήξει ισόπαλα. Πάντως οι σπερς έχουν πετύχει έξι διαδοχικά 2ιπλα στο Craven Cottage σε όλες τις διοργανώσεις.

* Λονδρέζικο ντέρμπι από αυτά που λέμε πως ξεκινούν από το 1-1 και όχι το 0-0.

Είναι αξιοσημείωτο πως η Φούλαμ έχει σκοράρει τουλάχιστον 2 γκολ στα 7/10 πιο πρόσφατα εντός έδρας παιχνίδια της ενώ η Τότεναμ έχει βρει δίχτυα στις 9/10 τελευταίες της “εξορμήσεις”.

Στα ειδικά στοιχήματα αξίζει να ποντάρουμε στον Αλεξάντερ Μίτροβιτς που έχει σκοράρει και στα τέσσερα Λονδρέζικα ντέρμπι στην τρέχουσα σεζόν και εάν τα καταφέρει και απόψε θα γίνει ο 1ος στην ιστορία της Premier League με τέτοιο επίτευγμα που δεν έχει φορέσει την φανέλα της Άρσεναλ ή της Τότεναμ.

Επίσης ένα ποντάρισμα αξίζει ο Χάρι Κέιν ο οποίος με 47 γκολ ήδη στο ενεργητικό του σε ντέρμπι Λονδίνου είναι ο ποδοσφαιριστής με τα περισσότερα σε αυτή την κατηγορία.

Εντωμεταξύ, και στις τρεις πιο πρόσφατες ήττες της η Φούλαμ δέχτηκε τέρμα από το 89ο λεπτό και μετά οπότε στο Live betting ας το έχουμε και αυτό στα υπόψη.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Goal / Anytime σκόρερ στο 90λεπτο οι: Χάρι Κέιν- Αλεξάντερ Μίτροβιτς.

(Visited 501 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x