Australian Open TENNIS

Australian Open: Κάρεν Χατσάνοφ-Στέφανος Τσιτσιπάς

Australian Open: Κάρεν Χατσάνοφ-Στέφανος Τσιτσιπάς
Spread the love

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται στα ημιτελικά του Australian Open για τρίτη διαδοχική χρονιά και μπροστά του έχει το εμπόδιο του Κάρεν Χατσάνοφ.

Ο 26χρονος Ρώσος βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση από το περασμένο καλοκαίρι όταν και έφτασε στα προημιτελικά του Wimbledon και στα ημιτελικά του US Open.Αυτή είναι η καλύτερη πορεία που έχει κάνει ποτέ στο Australian Open αφού στις προηγούμενες έξι συμμετοχές του δεν είχε περάσει ποτέ τον τρίτο γύρο.

Για να φτάσει μέχρι εδώ απέκλεισε πρώτα τον Ζαπάτα Μιράλες (Νο 72) δίχως να χάσει σετ και ακολούθησε η νίκη του με 3-1 κόντρα στον Τζέισον Κάμπλερ (Νο 84). Από εκεί και μετά άρχισαν τα δύσκολα για τον Χατσάνοφ.

Στον τρίτο γύρο επιβλήθηκε 3-1 σετ του Τιάφο (Νο17), κόντρα στον Νισιόκα (Νο 33) επικράτησε 3-0, ενώ στα προημιτελικά ο αγώνας του απέναντι στον Κόρντα δεν ολοκληρώθηκε λόγω τραυματισμού του αντιπάλου του.

Στην αντίπερα όχθη ο Τσιτσιπάς για τέταρτη φορά στην καριέρα του θα αγωνιστεί στον ημιτελικό του Australian Open και μάλιστα είναι η τρίτη διαδοχική.

Για να φτάσει ως εδώ απέκλεισε δίχως να χάσει σετ τους Αλίς, Χιτζικάτα και Χρίεκσπουρ. Η πρώτη του μεγάλη δοκιμασία ήρθε στον τέταρτο γύρο όπου χρειάστηκε πέντε σετ για να κάμψει την αντίσταση του Γιανίκ Σίνερ.

Head to head: Τσιτσιπάς και Χατσάνοφ θα τεθούν αντιμέτωποι για έκτη φορά στην καριέρα τους με τον 24χρονο Έλληνα τενίστα να μετρά πέντε νίκες.

Οι τέσσερις από αυτές έχουν διεξαχθεί σε σκληρή επιφάνεια και η μία σε χώμα. Το εντυπωσιακό είναι ότι ο Έλληνας τενίστας σε αυτά τα πέντε ματς που έχουν προηγηθεί έχει χάσει μόλις δύο σετ.

Πρόταση: Νικητής Στέφανος Τσιτσιπάς/ Under 36.5 games

(Visited 142 times, 1 visits today)
About Author

Μαρία Πετροπούλου

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x