ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Premier League

Πρέμιερ Λιγκ: Άρσεναλ- Μ.Σίτι

Πρέμιερ Λιγκ: Άρσεναλ- Μ.Σίτι
Spread the love

Στο Emirates απόψε η πρωτοπόρος Άρσεναλ υποδέχεται την 2η Μ.Σιτι σε ένα ντέρμπι κορυφής για την Premier League που η λάμψη του θα προελκύσει το ενδιαφέρον των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων σε όλο τον πλανήτη και θα επισκιάσει ακόμη και το αποψινό πρόγραμμα του Champions League.

Οι Λονδρέζοι προέρχονται από δυο αρνητικά διαδοχικά αποτελέσματα όπως ήταν η ήττα από την Έβερτον (1-0) και η ισοπαλία κόντρα στην Μπρέντφορντ (1-1) και ως εκ τούτου απειλούνται απόψε , εάν ηττηθούν, να αποκτήσουν συγκάτοικο στην κορυφή τους “πολίτες” για πρώτη φορά μετά από πολλούς μήνες.

Ο Αρτέτα δηλώνει πως οι παίκτες του είναι οργισμένοι και πεισμωμένοι από την διαιτητική αδικία που τους ανάγκασε να απολέσουν δυο πολύτιμους βαθμούς αλλά ξέρει και ο ίδιος πόσο σημαντικό είναι το αποψινό παιχνίδι αφού θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Πεπ Γκουαρδιόλα στου οποίου το πλευρό ως assistant κέρδισε δυο πρωταθλήματα με την Μ.Σιτι σε τρεις σεζόν.

Με 51 βαθμούς σε 21 παιχνίδια και δυο μόλις ήττες δείχνει η ομάδα του ικανή να κατακτήσει την φετινή Premier League για πρώτη φορά από το 2004 και απόψε έχει μπροστά της το πιο δυνατό τεστ για να αποδείξει πρώτα στον εαυτό της και μετά στους αντιπάλους της εάν είναι σε θέση να τα καταφέρει.

Ο Αρτέτα δεν υπολογίζει στους: Γκαμπριέλ Ζεσούς, Ελνενί, Νέλσον και Εμίλ Σμιθ Ρόου και αναμένεται να ξεκινήσει την ίδια 11άδα για 7η συνεχόμενο παιχνίδι.

Οι “πολίτες” επικράτησαν με 3-1 της Άστον Βίλα και έτσι εκμεταλλεύτηκαν την απρόσμενη γκέλα της αποψινής τους αντιπάλου με αποτέλεσμα να μειώσουν την διαφορά στο – 3 έχοντας ένα ματς παραπάνω.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως έστω και προσωρινά εάν κερδίσουν απόψε στο Λονδίνο θα βρεθούν στην κορυφή αφού υπερτερούν των “κανονιέρηδων” στην διαφορά τερμάτων.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα αφού παραδέχτηκε πως η Άρσεναλ στην παρούσα φάση είναι η καλύτερη ομάδα στο Νησί τόνισε πως θέλει από την δική του ομάδα να παλέψει μέχρι την τελευταία αγωνιστική για να προασπίσει τα σκήπτρα της.

Περιμένει μέχρι την ύστατη ώρα το “πράσινο” φως από τους γιατρούς για την χρησιμοποίηση ή όχι του Έρλινγκ Χάλαντ ( 21/25) με τις πιθανότητες στην παρούσα φάση να είναι υπέρ του να αγωνιστεί κανονικά ο διεθνής Νορβηγός επιθετικός.

Πλην του διεθνή αμυντικού Τζον Στόουνς δεν έχει αναφερθεί άλλη απουσία για τους φιλοξενούμενους.

Προϊστορία: Η Άρσεναλ έχει χάσει σε 10 διαδοχικά παιχνίδια πρωταθλήματος απέναντι στην Μ.Σίτι που είναι και το χειρότερο ρεκόρ απέναντι στον ίδιο αντίπαλο στην ιστορία της Premier League. Αξίζει να αναφερθεί πως η Μ.Σίτι αριθμεί 22/22 νίκες σε αγώνες πρωταθλήματος που έχουν διεξαχθεί Τετάρτη!

* Η Άρσεναλ έχει αποτύχει να κερδίσει back to back παιχνίδια της για πρώτη φορά από την αρχή της σεζόν στο πρωτάθλημα αλλά συνάμα είναι και αήττητη μπροστά στο κοινό της εδώ και 13 παιχνίδια εκ των οποίων οι 11 είναι νίκες.

Οι “πολίτες” έχουν “πετάξει” ήδη 13 βαθμούς σε φετινά εκτός έδρας παιχνίδια τους στην κατηγορία ενώ πέρσι που κατέκτησαν τον τίτλο είχαν απολέσει 11.

Με δεδομένο πως τα 12/14 πιο πρόσφατα παιχνίδια των Λονδρέζων εντός έδρας έχουν λήξει με γκολ και από τις δυο ομάδες το βασικό μου ποντάρισμα εδώ θα είναι αυτό. Δεν θα έλεγα πάντως όχι και σε μια πιθανή ισοπαλία.

ΠΡΟΤΑΣΗ: GOAL/ Χ

(Visited 834 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x