ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Champions League

Τσάμπιονς Λιγκ: Ίντερ- Πόρτο

Τσάμπιονς Λιγκ: Ίντερ- Πόρτο
Spread the love

Τα λαμπερά φώτα του Τσάμπιονς Λιγκ θα λάμψουν απόψε στο Σαν Σίρο για 2η συνεχόμενη εβδομάδα καθώς η Ίντερ υποδέχεται την Πόρτο στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τα νοκ άουτ σε ένα πολύ ισορροπημένο ζευγάρωμα όπως φαίνεται σε πρώτη φάση.

Εφτά ημέρες μετά το μικρό πλεονέκτημα που πήρε η συμπολίτισσα Μίλαν επί της Τότεναμ (1-0) η Ίντερ παίρνει απόψε την σκυτάλη για να αντιμετωπίσει μια μπαρουτοκαπνισμένη ομάδα και από τις παλιές “καραβάνες” της διοργάνωσης.

Τερμάτισαν 2οι πίσω από την Μπάγερν Μονάχου και μπροστά από την Μπαρτσελόνα σε έναν εξ ορισμού πολύ ανταγωνιστικό όμιλο και πλέον βρίσκεται στα νοκ άουτ του θεσμού για 2η συνεχόμενη φορά και δεν θέλει να έχει την περσινή τύχη όπου αποκλείστηκε από την Λίβερπουλ.

Στην Serie A΄ μάταια προσπαθεί να ανακόψει την πορεία της Νάπολι που οδεύει ολοταχώς για την κατάκτηση του σκουντέτο αφού η διαφορά τους παραμένει στο -15 αλλά αξίζει να αναφερθεί πως η πρόσφατη νίκη της επί της Ουντινέζε ( 3-1) ήταν η 12η σε 13 αγώνες της στο Σαν Σίρο κατά την διάρκεια της οποίας πορείας της αυτής έχει δεχτεί μόλις 4 γκολ.

Η Πόρτο συνεχίζει την καταδίωξη της Μπενφίκα στο εγχώριο πρωτάθλημα και με την πρόσφατη νίκη της με 1-0 επί της Ρίο Άβε , σε ένα ματς στο οποίο ο Σέρχιο Κονσεϊσάο έκανε ριζικό rotation στο αρχικό του σχήμα, παράμεινε σε απόσταση βολής ( -2) από τους “Αετούς της Λισσαβόνας” αλλά με ένα ματς περισσότερο.

Πάντως εντός των τειχών” τρέχουν ένα εντυπωσιακό σερί 10 νικών σε όλες τις διοργανώσεις ενώ το αήττητο ρεκόρ τους έχει φτάσει στα 22 ματς από τις 21/10/22 όταν είχε ηττηθεί εντός έδρας από την Μπενφίκα.

Νωρίτερα στην φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ ξεκίνησε άσχημα με δυο ήττες αλλά στην συνέχεια πάτησε γκάζι και με ένα 4/4 τερμάτισε στην κορυφή αφήνοντας στην 2η θέση την εκπληκτική Μπριζ και πιο πίσω την Λεβερκούζεν και την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Συνεχίζει να έχει πολλές απουσίες αφού οι: Καρντόσο, Ουρίμπε, Οτάβιο, Βερόν, Εβανίλσον και ο Γκαλένο δεν υπολογίζονται στην παρούσα φάση.

Προϊστορία: Σε 4 μεταξύ τους παιχνίδια η Ίντερ αριθμεί 2 νίκες, η Πόρτο μια ενώ μοιράζονται και μια ισοπαλία. Όλα αυτά τα ματς μέσα στο 2005 για το Τσάμπιονς Λιγκ.

* Και οι δυο ομάδες τρέχουν ένα σεβαστό αήττητο ρεκόρ. Οι γηπεδούχοι μέσα στο Σαν Σίρο και οι φιλοξενούμενοι γενικά σε όλες τις διοργανώσεις από τον Οκτώβριο. Με δεδομένο πως οι “Δράκοι” μετράνε μόλις 1 (!) γκολ παθητικό στις οχτώ πιο πρόσφατες “εξορμήσεις” τους και ήδη 2/3 clean sheets στα αντίστοιχα εκτός έδρας παιχνίδια τους νωρίτερα στον όμιλο σκέφτομαι να ποντάρω σε combo στο 1Χ με το Under 2,5 σε απόδοση διπλασιασμού.

ΠΡΟΤΑΣΗ: 1Χ+ Under 2,5

(Visited 722 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x