ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Χιλή: Κουρικό – Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε  

Χιλή: Κουρικό – Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε  
Spread the love

Με στόχο να βάλει τέλος στο αρνητικό σερί στο πρωτάθλημα η Κουρικό και να συνέλθει ταυτόχρονα και από την οδυνηρή ήττα που γνώρισε μεσοβδόμαδα στα προκριματικά του Κόπα Λιμπερταδόρες, ενώ για το τρίποντο που θα της δώσει την ευκαιρία να πιάσει στην κορυφή την Ουατσιπάτο η Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε, έστω και με ένα αγώνα περισσότερο.

Τρεις συνεχόμενες οδυνηρές ήττες για την Κουρικό, με τις δύο πρώτες εξ αυτών στο πρωτάθλημα, όπου έπεσε μάλιστα «θύμα» ανατροπής τόσο στο 2-3 στην έδρα της Ουνιόν Λα Καλέρα, όσο και στο 1-2 της προηγούμενης αγωνιστικής φιλοξενώντας τη νεοφώτιστη Κοπιαπό. Άξιο αναφοράς, πως στο ματς με τη Λα Καλέρα ήταν 2-0 μπροστά στο σκορ μέχρι το ογδόντα τέσσερα και κατάφερε να δεχθεί τρία γκολ, ενώ το κερασάκι στην τούρτα μεσοβδόμαδα, στην «παρθενική» της συμμετοχή στο Κόπα Λιμπερταδόρες φιλοξενώντας την Σέρο Πορτένιο, όπου είδε στις καθυστερήσεις την αντίπαλο της να φτάνει στο 0-1.

Στον αντίποδα, δραματικό 1-0, τουλάχιστον έτσι όπως προήλθε, την προηγούμενη αγωνιστική στην έδρα της Ο΄Χίγκινς, με την Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε να πανηγυρίζει το δεύτερο της συνεχόμενο τρίποντο, μετά το 2-1 φιλοξενώντας την κυπελλούχο Μαγκαγιανές και το πρώτο της «διπλό» ταυτόχρονα στο φετινό πρωτάθλημα. Πολλές και σημαντικές ευκαιρίες εκατέρωθεν στο ματς στην έδρα της Ο΄Χίγκινς, στο οποίο οι δύο ομάδες είχαν και από ένα δοκάρι και στο οποίο όμως η πιο τυχερή Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε βρήκε δίχτυα στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, με ένα διαγώνιο, εντός περιοχής πλασέ του Αργεντινού επιθετικού Λεάντρο Φερνάντες.

Προϊστορία: Μία νίκη για την Κουρικό, τέσσερις για την Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε και μία ισοπαλία, στις έξι μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Μπισεντενάριο Λα Γκράνια», σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).

Καλύτερο το momentum των φιλοξενούμενων, την στιγμή μάλιστα που η Κουρικό έχει και τον επαναληπτικό στην Παραγουάη με την Σέρο Πορτένιο, με το 2,70 που συνοδεύει την Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε να αξίζει το ρίσκο ακόμα και αν δεν επαληθευτεί.

Εκτίμηση:  2

(Visited 1.055 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x