ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Bundesliga

A΄ Γερμανίας: Ντόρτμουντ- Λειψία

A΄ Γερμανίας: Ντόρτμουντ- Λειψία
Spread the love

Με ένα μεγάλο ντέρμπι ξεκινάει η τρέχουσα αγωνιστική στην Μπουντεσλίγκα ανάμεσα στην 2η της βαθμολογίας Ντόρτμουντ και την 4η Λειψία με τις δυο ομάδες να τις χωρίζουν τέσσερις βαθμοί.

Η ομάδα του Τέρζιτς τα πάει περίφημα μετά το Μουντιάλ έχοντας κερδίσει όλα τα ματς σε όλες τις διοργανώσεις μέσα στο 2023.

Αν η ομάδα από την Βεστφαλία πετύχει το βράδυ της Παρασκευής την 10η διαδοχική της νίκη θα βρεθεί έστω και προσωρινά μόνη της στην κορυφή της βαθμολογίας αφού η Μπάγερν Μονάχου στην παρούσα φάση είναι 1η με καλύτερη διαφορά τερμάτων.

Η πιο πρόσφατη νίκη τους ήταν το 1-0 εκτός έδρας επί της Χόφενχαϊμ χάρη σε τέρμα του ιδιαίτερα φορμαρισμένου Τζούλιαν Μπράντ σε ένα ματς που κάλλιστα θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει περισσότερα τέρματα αφού είναι χαρακτηριστικό πως ο Όλιβερ Μπάουμαν , ο αντίπαλος γκολκίπερ, είχε 10 (!) αποκρούσεις σε εκείνο το 90λεπτο.

Οι: Καρίμ Αντεγιέμι- Γιουσούφα Μουκόκο παραμένουν εκτός δράσης για τους γηπεδούχους που θα κατέβουν με το γνωστό επιθετικό τους στιλ και τους: Μπράντ, Ρόις, Μπέλιγχαμ πίσω από τον Αλέρ.

Οι “Ταύροι” κατάφεραν να ανακάμψουν από την πρόσφατη ήττα που γνώρισαν από την Ουνιόν Βερολίνου (1-2) αφού στο καπάκι πέτυχαν δυο διαδοχικές νίκες απέναντι σε Βόλσφμπουργκ και Αϊντραχτ Φρανκφούρτης και έτσι παρέμειναν σε τροχιά διεκδίκησης τίτλου.

Μην ξεχνάμε και το πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο που έκαναν απέναντι στην Μ.Σίτι (1-1) στο πρώτο νοκ άουτ αγώνα τους για το Τσάμπιονς Λιγκ που αφήνει ορθάνοικτη την πρόκριση για τα προημιτελικά του θεσμού.

Επίσης, η προαναφερθείσα ήττα από τους Βερολινέζους ήταν η πρώτη σε 22 παιχνίδια για το συγκρότημα του Ρόζε ο οποίος κόντρα στην παλιά του ομάδα είναι λογικό να έχει ένα κίνητρο παραπάνω για να πάρει αποτέλεσμα.

Προϊστορία: Η Λειψία έχει κερδίσει από το ημίχρονο στα τρία τελευταία παιχνίδια της την Ντόρτμουντ σε όλες τις διοργανώσεις. Μάλιστα οι “Ταύροι” έχουν σκοράρει τουλάχιστον δυο γκολ ανά 90λεπτο στα τρία πιο πρόσφατα παιχνίδια της στην Βεστφαλία.

* Τα πέντε μεταξύ τους παιχνίδια έχουν λήξει όλα με γκολ και από τις δυο ομάδες. Την ίδια ώρα η Λειψία έχει αποτύχει να σκοράρει μόλις σε ένα από τα εννέα πιο πρόσφατα εκτός έδρας παιχνίδια της. Η βασική μου επιλογή εδώ θα είναι το Goal στο 1,50.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Goal

(Visited 924 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

Προηγούμενο

Επόμενο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x