ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία Καταρινένσε: Ερσίλιο Λουζ – Φιγκεϊρένσε  

Βραζιλία Καταρινένσε: Ερσίλιο Λουζ – Φιγκεϊρένσε  
Spread the love

Στην τελική τους ευθεία τα πολλά τοπικά πρωταθλήματα της Βραζιλίας, ένα περίπου μήνα πριν την έναρξη των εθνικών κατηγοριών, με την προημιτελική φάση σε εξέλιξη στο Καταρινένσε.

Να σημειωθεί, πως οι οκτώ πρώτες ομάδες της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της 1ης κατηγορίας του Καταρινένσε βρέθηκαν στην προημιτελική φάση των πλέι οφ. Τέσσερα ζευγάρια στα προημιτελικά, με διπλούς αγώνες όπου δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ, με την διαδικασία των πέναλτι σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας. Πρώτη ομάδα που βρίσκεται στα ημιτελικά, η Κρισιούμα, η οποία χθες μετά από δύο λευκές ισοπαλίες με την Αβαΐ, επικράτησε 14-13 στην δραματική όπως εξελίχθηκε διαδικασία των πέναλτι και περιμένει πλέον τη νικήτρια του ζευγαριού Ερσίλιο Λουζ – Φιγκεϊρένσε.

Στην 1η θέση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος η Ερσίλιο Λουζ, με την ομάδα του Τουμπαράο της Σάντα Καταρίνα να επικρατεί 1-0 στην πρώτη κόντρα της με την Φιγκεϊρένσε στην Φλοριανόπολις, από το κοντινό, εντός περιοχής διαγώνιο σουτ, του Αντρέ Μάρτινς στο τρίτο μόλις λεπτό. Ευκαιρίες εκατέρωθεν στην συνέχεια, με την Φιγκεϊρένσε μάλιστα να έχει και ένα οριζόντιο δοκάρι, με το σκορ όμως να μην αλλάζει παρά τις προσπάθειες των δύο ομάδων. Πιο γνωστός παίκτης της Ερσίλιο Λουζ, ο Μπρεσάν, ο οποίος μετά από μία θητεία σε αρκετές ομάδες της Ευρώπης και αφού πολιτογραφήθηκε Λευκορώσος, επέστρεψε στα 35 του για να τελειώσει την καριέρα του στα πάτρια εδάφη και την γενέτειρα του Τουμπαράο. Στην άλλη πλευρά, στην 8η θέση της κανονικής διάρκειας του Καταρινένσε η Φιγκεϊρένσε, με την ομάδα της Φλοριανόπολις να μπαίνει οριακά στα πλέι οφ, λόγω της «αυτοκτονίας» της Τζοϊνβίλ την τελευταία αγωνιστική. Πραγματική κατρακύλα για την ομάδα της Φλοριανόπολις, όχι μόνο το ότι με το ζόρι βρέθηκε στα πλέι οφ, αλλά και το ότι με δύο συνεχόμενους υποβιβασμούς θα αγωνιστεί φέτος στην 3η κατηγορία της Βραζιλίας.

Προϊστορία: Πέντε νίκες για την Ερσίλιο Λουζ και τρεις ισοπαλίες, σε οκτώ ματς την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας την Φιγκεϊρένσε, σε όλες τις διοργανώσεις (τοπικό πρωτάθλημα και κύπελλο Καταρινένσε).

Ξεπέταγμα φέτος για την Ερσίλιο Λουζ, η οποία έβαλε πλάτη τις παραδοσιακές δυνάμεις του Καταρινένσε και απειλεί με την έκπληξη.

Εκτίμηση:  1

(Visited 755 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x