ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Προκριματικά Euro2024: Γαλλία- Ολλανδία ( 2ος όμιλος)

Προκριματικά Euro2024: Γαλλία- Ολλανδία ( 2ος όμιλος)
Spread the love

Στο Stade de France η φιναλίστ στο πρόσφατο Μουντιάλ Γαλλία υποδέχεται την Ολλανδία στην “γιγαντομαχία” του ομίλου στον οποίο συμμετέχει και η εθνική μας μαζί με το Γιβραλτάρ και την Ιρλανδία.

Οι τρικολόρ δεν κατάφεραν στα γήπεδα του Κατάρ να γίνουν μόλις η 3η εθνική ομάδα μετά την Ιταλία και την Βραζιλία που θα κατακτούσε back to back το βαρύτιμο τρόπαιο αφού “λύγισε” στην διαδικασία των πέναλτι από την Αργεντινή του Λέο Μέσι , παρά το χατ τρικ του Κιλιάν Εμπαπέ, σε ένα από τους πιο συναρπαστικούς τελικούς που έχουν γίνει ποτέ στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Παρά την αποτυχία τους αυτή η Ντιντιέ Ντεσάν επέκτεινε το συμβόλαιο του μέχρι το 2026 και έχει ήδη επιφορτιστεί με το βαρύ έργο της ανοικοδόμησης μιας νέας εθνικής Γαλλίας με φρέσκα πρόσωπα πλην των γνωστών “αστέρων” που υπάρχουν ήδη στο ρόστερ.

Η Γαλλία Νο 3 στο Ranking της ΦΙΦΑ έχει να κατακτήσει Euro από το 2000 αλλά διαθέτει ένα ισχυρό ρεκόρ καθώς στα 19 πιο πρόσφατα παιχνίδια τους σε προκριματικά Euro έχει ηττηθεί μονάχα από την Τουρκία ( 2-0) εντός έδρας τον Ιούνιο του 2019.

Οι Οράνιε θεωρήθηκαν πριν την σέντρα του Μουντιάλ του Κατάρ ως ένα από τα μεγάλα αουτσάιντερ για την κατάκτηση του αλλά είχαν σχεδόν ίδια μοίρα με την Γαλλία αφού τους απέκλεισαν η μετέπειτα κάτοχος του θεσμού με τον ίδιο τρόπο , στην διαδικασία των πέναλτι, στα προημιτελικά μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα που έληξε 2-2 στην κανονική διάρκεια του.

Η Ολλανδία προχώρησε μάλιστα σε αλλαγή προπονητή στον πάγκο της μετά το Μουντιάλ από η 3η θητεία του Φαν Χάαλ έφτασε στο τέλος της και ανέλαβε για 2η φορά , μετά το χρονικό διάστημα 2018-2020, ο Ρόναλντ Κούμαν.

Ο Κούμαν ελπίζει να αναστήσει την δική του προπονητική καριέρα μετά την καταστροφική 14μηνη θητεία του στην Μπαρτσελόνα που έληξε τον Οκτώβριο του 2021 υποσχόμενος πιο ελκυστικό και επιθετικό ποδόσφαιρο από ότι ο προκάτοχος του.

Το εντυπωσιακό αήττητο σερί τους σε 19 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις το διέκοψαν οι Αργεντινοί στον προημιτελικό αλλά σε 90λέπτο μπορούν να το διευρύνουν ενώ στα προκριματικά του προηγούμενου Euro μέτρησαν 6-1-1 μαζεύοντας 19 βαθμούς και τερματίζοντας στην 2η θέση πίσω από την Γερμανία.

Προϊστορία: Η Γαλλία έχει κερδίσει στα 5/6 πιο πρόσφατα μεταξύ τους παιχνίδια και συνολικά 14 στα 28 χάνοντας 11.

* Οι Γάλλοι έχουν τον πρώτο λόγο αλλά το ποντάρισμα μου εδώ θα είναι σε combo στο 1Χ με το Goal σε απόδοση 2,40. Μην ξεχνάμε πως στα 5/7 πιο πρόσφατα παιχνίδια των Γάλλων έχουμε Goal και από τις δυο ομάδες.

ΠΡΟΤΑΣΗ: 1Χ + GOAL

(Visited 590 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x