ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Προκριματικά Euro2024: Ισπανία- Νορβηγία ( 1ος όμιλος)

Προκριματικά Euro2024: Ισπανία- Νορβηγία ( 1ος όμιλος)
Spread the love

Στο Rosaleda στην Μάλαγα η Ισπανία αντιμετωπίζει την Νορβηγία που θα έχει μεγάλο απόντα τον γκολτζή Έρλινγκ Χάαλαντ ο οποίος είναι τραυματίας και θα λείψει από την αποψινή αναμέτρηση.

Οι “Φούριας Ρόχας” έχοντας φτάσει μέχρι τα ημιτελικά του Euro2020 φάνταζαν στα μάτια πολλών ποδοσφαιρόφιλων ως ένα από τα μεγάλα αουτσάιντερ για να κατακτήσουν ακόμη και το Μουντιάλ στα γήπεδα του Κατάρ.

Ωστόσο το εκπληκτικό Μαρόκο τους φρένερε από την φάση των 16 στην διαδικασία των πέναλτι και ο άδοξος αυτός αποκλεισμός τους έφερε και την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία αφού την θέση του Λουίς Ενρίκε πήρε ο Ντε Λα Φουέντε.

Ο 61χρονος νεοφερμένος εκλέκτορας έχει θητεύσει νωρίτερα σε όλα μα όλα τα κλιμάκια της εθνικής Ισπανίας αλλά αμέσως μετά το αποψινό ματς και το ταξίδι στην Σκωτία θα πρέπει να στρέψει το βλέμμα και την προσοχή του στον ημιτελικό του Nations League κόντρα στην Ιταλία στα μέσα Ιουνίου.

Οι Βίκινγκς δεν κατάφεραν να ταξιδέψουν στα γήπεδα του Κατάρ και ουσιαστικά λείπουν από τα μεγάλα ποδοσφαιρικά ραντεβού σε επίπεδο Μουντιάλ από το 1998.

Εδώ που τα λέμε η Νορβηγία λείπει και από τα τελικά Euro από το 2000 και αυτό ακριβώς φανερώνει την δύσκολη αποστολή που έχει και τούτη την φορά ο Στάλε Σόλμπακεν.

Βρίσκεται σε απραξία από τα τέλη του 2022 όταν και είχε φέρει 1-1 σε φιλικό ματς εντός έδρας κόντρα στην Φιλανδία.

Ο έμπειρος τεχνικός ξέρει πως η ομάδα του είναι αρκετά δυνατή για να τερματίσει στις δυο πρώτες θέσεις συμμετέχοντας σε έναν όμιλο εκτός από τους Φούριας Ρόχας μαζί με Γεωργία, Κύπρο και την Σκωτία.

Ο Αλεξάντερ Σόρλοθ θα κληθεί να μπει στα παπούτσια του απόντα Χάαλαντ ενώ στο 10 θα παίξει ο Μάρτιν Όντεγκααρντ που πραγματοποιεί ονειρεμένο πρωτάθλημα με την Άρσεναλ στην Premier League.

Προϊστορία: H Ισπανία έχει κερδίσει 5/8 πιο πρόσφατα παιχνίδια της απέναντι στην Νορβηγία αλλά στο τελευταίο χρονικά μεταξύ τους παιχνίδι ήλθαν ισόπαλες με 1-1 για τα προκριματικά του Euro2020.

* Η απουσία του Χάαλαντ εκτιμώ πως είναι πολύ σημαντική για τους φιλοξενούμενους. Ωστόσο δεν μπορώ να παραλείψω το γεγονός πως η Νορβηγία έχει σκοράρει πρώτη και στα τέσσερα τελευταία δικά της εκτός έδρας παιχνίδια.

Ποντάρω όμως στον Άσο σε combo με τα πάνω από δυο τέρματα εδώ σε απόδοση 2,30.

ΠΡΟΤΑΣΗ: 1+ Over 2,5

(Visited 436 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x