ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κολομβία: Ντεπορτίβο Κάλι – Αμέρικα Κάλι

Κολομβία: Ντεπορτίβο Κάλι – Αμέρικα Κάλι
Spread the love

Πολύ σπουδαίο βαθμολογικά το ντέρμπι μίσους του Κάλι, πέρα φυσικά του γοήτρου, καθώς η Ντεπορτίβο είναι ουραγός στο Απερτούρα και έχει μπει σε περιπέτειες στην ειδική βαθμολογία του υποβιβασμού, την στιγμή πάντως που με νίκη η Αμέρικα θα βρεθεί μόνη στην κορυφή.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι οκτώ πρώτες ομάδες της κανονικής διάρκειας του φετινού Απερτούρα συνεχίζουν στα πλέι οφ, εκεί όπου σχηματίζουν δύο ομίλους των τεσσάρων, με τις νικήτριες αυτών στην συνέχεια να διεκδικούν τον τίτλο σε διπλό τελικό.

Βαρύ 0-3 μεσοβδόμαδα στο «Ελ Καμπίν» της Μπογκοτά από την Σάντα Φε, με τη Ντεπορτίβο Κάλι όχι μόνο ουραγό πλέον στο Απερτούρα, αλλά και σε περιπέτειες στην ειδική βαθμολογία, καθώς δεν απέχει πολύ από την επικίνδυνη ζώνη. Πιο απειλητική η Ντεπορτίβο Κάλι στο πρώτο ημίχρονο στο συγκεκριμένο ματς, με την Σάντα Φε όμως να έχει ένα δοκάρι και το γκολ που της έδωσε το προβάδισμα στο εικοστό τέταρτο λεπτό, στις δύο φορές που πέρασε την σέντρα. Περισσότερες ευκαιρίες για τη Ντεπορτίβο Κάλι και στο πρώτο μισό του δεύτερου ημιχρόνου, πετώντας όμως λευκή πετσέτα μετά το πέναλτι με το οποίο προήλθε το 0-2 στο εβδομήντα.

Στον αντίποδα, 2-0 μεσοβδόμαδα φιλοξενώντας την Τζούνιορ, με την Αμέρικα Κάλι στην 1η θέση, καθώς πλεονεκτεί στην διαφορά τερμάτων της ισόβαθμης Ριονέγκρο. Καλύτερη και με σημαντικές ευκαιρίες η Αμέρικα Κάλι στο πρώτο ημίχρονο στο ματς με την Τζούνιορ, στο οποίο όμως δεν κατάφερε να ανοίξει το σκορ και στο οποίο πάντως, η αντίπαλος της έχει δικαιολογημένα παράπονα για πέναλτι που της αρνήθηκε ο διαιτητής παρά την χρήση του VAR. Η ίδια εικόνα και στην επανάληψη, με την Τζούνιορ να έχει υπομονή, να δημιουργεί ευκαιρίες και να ανοίγει τελικά το σκορ με πέναλτι του Ράμος στο πενήντα εννέα. Θέμα χρόνου και το 2-0, το οποίο ήρθε τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε, καθώς η Τζούνιορ όχι μόνο ήταν ακίνδυνη, αλλά έκανε μεταξύ κέντρου και μεγάλης της περιοχής το ένα λάθος πίσω από το άλλο.

Προϊστορία: Δεκατρείς νίκες για τη Ντεπορτίβο, τέσσερις για την Αμέρικα και τρεις ισοπαλίες, στις 20 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία με γηπεδούχο την πρώτη, σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).

Σε ντέρμπι μίσους του Κάλι, η βαθμολογική εικόνα, η φόρμα των δύο ομάδων, οι απουσίες και η προϊστορία πάνε περίπατο. Παρ’ όλα αυτά, επιλογή μεγάλου ρίσκου ο «άσος», ποντάροντας στον παράγοντα έδρα, εκτιμώντας πως πολύ πιθανό να είναι αυτός που θα κάνει τη μικρή διαφορά. Επιπλέον, πιο απειλητική αλλά άστοχη η Ντεπορτίβο Κάλι στο ματς με την Σάντα Φε στη Μπογκοτά, με το 0-3 πλασματικό, πιστεύοντας πως θα κάνει τα πάντα για να κόψει την κορυφή από τη «μισητή» της αντίπαλο, αλλά και για να αποφύγει μεγαλύτερες περιπέτειες στην ειδική βαθμολογία.

Εκτίμηση:  1

(Visited 1.072 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

Προηγούμενο

Επόμενο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x