ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Ουρουγουάη: Νασιονάλ – Ρίβερ Πλέιτ Μοντεβιδέο

Ουρουγουάη: Νασιονάλ – Ρίβερ Πλέιτ Μοντεβιδέο
Spread the love

Σε ρόλο φαβορί η Νασιονάλ φιλοξενώντας στο «Γκραν Πάρκε Σεντράλ» την Ρίβερ Πλέιτ Μοντεβιδέο, με την πρωταθλήτρια Ουρουγουάης να ψάχνει το τρίποντο με το οποίο θα εκμεταλλευτεί την χθεσινή ήττα της πρωτοπόρου Πενιαρόλ και θα βρεθεί στο -2 από την κορυφή.

Λευκή ισοπαλία για τη Νασιονάλ την προηγούμενη αγωνιστική στο Μαλντονάδο με την τοπική Ντεπορτίβο, με την πρωταθλήτρια Ουρουγουάης να πετάει στα σκουπίδια δύο ακόμα βαθμούς, όντας πλέον στο -5 από την κορυφή του Απερτούρα. Παρ’ όλα αυτά, η χθεσινή ήττα της «μισητής» Πενιαρόλ, ή το «δώρο» αν προτιμάτε της Λίβερπουλ Μοντεβιδέο, της δίνουν την ευκαιρία με νίκη σήμερα να βρεθεί στο -2 όπως προαναφέρθηκε από την κορυφή. Ανώτερη και χωρίς να κινδυνέψει σχεδόν καθόλου από την αντίπαλο της η Νασιονάλ στο ματς στο Μαλντονάδο, με αυτό που της έλειψε πάντως, παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησε, το γκολ.

Στην αντίπερα όχθη, από δύο συνεχόμενες ήττες από την Πενιαρόλ η Ρίβερ Πλέιτ Μοντεβιδέο, με πρώτη εξ αυτών, το βαρύ 0-4 στην ουδέτερη έδρα της Μαλντονάδο, στο νοκ άουτ προκριματικό του Κόπα Σουνταμερικάνα. Ακολούθησε το 0-1 του πρωταθλήματος στην έδρα της Πενιαρόλ, στο οποίο η Ρίβερ Πλέιτ Μοντεβιδέο είχε ρόλο κομπάρσου και δεν απείλησε καθόλου τη «μεγάλη» αντίπαλο της και στο οποίο το τελικό σκορ είναι, βάσει εικόνας, κολακευτικό. Το θετικό πάντως, πως έχει μεγάλη απόσταση από την επικίνδυνη ζώνη της ειδικής βαθμολογίας του υποβιβασμού και πολύ δύσκολα θα μπλέξει σε περιπέτειες.

Προϊστορία: Εννέα νίκες για τη Νασιονάλ, μία για την Ρίβερ Πλέιτ Μοντεβιδέο και πέντε ισοπαλίες, στις 15 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Γκραν Πάρκε Σεντράλ», σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, Κόπα Λιμπερταδόρες).

Να πω την αλήθεια, πρώτη μου σκέψη ήταν ο συνδυασμός της επικράτησης της Νασιονάλ με ειδικό στοίχημα τερμάτων, για κάτι φυσικά πιο ελκυστικό. Παρ’ όλα αυτά, επιλογή μου ο «άσος», καθώς το 1,65 που συνοδεύει τη Νασιονάλ είναι, τηρουμένων των αναλογιών, ικανοποιητικό, έχοντας γνώμονα και το 0-1 της Ατλέτικο Ρίβερ Πλέιτ την περασμένη εβδομάδα από την Πενιαρόλ, στο οποίο η «μικρή» ομάδα του Μοντεβιδέο έβαλε πίσω πούλμαν και αρκέστηκε σε μία τιμητική ήττα. Στα παραπάνω προσθέτουμε πως η Νασιονάλ θα θέλει να βρεθεί στο -2 από την Πενιαρόλ, στην έδρα της οποίας δίνει την επόμενη αγωνιστική ντέρμπι «μίσους».

Εκτίμηση:  1

(Visited 1.515 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x