ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Ουρουγουάη: Πενιαρόλ – Νασιονάλ  

Ουρουγουάη: Πενιαρόλ – Νασιονάλ  
Spread the love

Στο «Καμπεόν Ντελ Σίγλο» του Μοντεβιδέο ένα από τα μεγαλύτερα ντέρμπι μίσους ολόκληρης της Λατινικής Αμερικής, μάλιστα με ξεχωριστό βαθμολογικό ενδιαφέρον, με την γηπεδούχο Πενιαρόλ να ψάχνει το τρίποντο με το οποίο θα βρεθεί εκ νέου στην κορυφή, την στιγμή πάντως που με νίκη η Νασιονάλ θα πιάσει την σημερινή της αντίπαλο.

Ήττα με 0-1 την προηγούμενη αγωνιστική στην έδρα της Λίβερπουλ Μοντεβιδέο, η πρώτη για την Πενιαρόλ στο πρωτάθλημα Απερτούρα, η οποία μάλιστα έδωσε την ευκαιρία στους διώκτες της όχι μόνο να την πλησιάσουν, αλλά την Σέρο Λάργκο να την βάλει χθες πλάτη, έστω και με ένα αγώνα περισσότερο. Με πολύ κόσμο στο πλευρό της η σπουδαία Πενιαρόλ στο «Μπελβεντέρε» και το ματς με τη Λίβερπουλ Μοντεβιδέο, στο οποίο υπήρχαν ευκαιρίες εκατέρωθεν και στο οποίο η πιο τυχερή αντίπαλος της, την «τιμώρησε» σε μία αντεπίθεση στο εξηκοστό πρώτο λεπτό. Με νίκη σήμερα θα βρεθεί εκ νέου όπως προαναφέρθηκε στην κορυφή, ενώ αγωνιστικές υποχρεώσεις επίσης μεσοβδόμαδα εκτός συνόρων, καθώς θα δοκιμαστεί στο Μπέλο Οριζόντε με την τοπική Αμέρικα Μινέιρο, στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Κόπα Σουνταμερικάνα.

Στην άλλη πλευρά, κανένα απολύτως πρόβλημα για την πρωταθλήτρια Νασιονάλ, η οποία μετά το 3-0 της προηγούμενης αγωνιστικής φιλοξενώντας την Ρίβερ Πλέιτ Μοντεβιδέο, ανέβηκε στην 4η θέση και με τρίποντο στο σημερινό ντέρμπι, όχι μόνο θα βρεθεί στο -1 από την κορυφή και την πρωτοπόρο Σέρο Λάργκο, αλλά θα ισοβαθμήσει με την Πενιαρόλ. Αγωνιστικές υποχρεώσεις επίσης και για αυτή εκτός συνόρων, καθώς ταξιδεύει μεσοβδόμαδα στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας, το Καράκας, για να δοκιμαστεί στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες με τη Μετροπολιτάνος.

Προϊστορία: Τρεις νίκες για την Πενιαρόλ, τέσσερις για τη Νασιονάλ και επτά ισοπαλίες, στις 14 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Καμπεόν Ντελ Σίγλο», σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, Κόπα Σουνταμερικάνα).

Ένα από τα μεγαλύτερα ντέρμπι μίσους ολόκληρης της Λατινικής Αμερικής, στο οποίο φόρμα, προϊστορία και απουσίες, περνάνε σε δεύτερη μοίρα.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 990 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x