ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Premier League

Πρέμιερ Λιγκ: Έβερτον- Τότεναμ

Πρέμιερ Λιγκ:  Έβερτον- Τότεναμ
Spread the love

Στο Goodison Park πέφτει η αυλαία της τρέχουσας αγωνιστικής με την Έβερτον να υποδέχεται την Τότεναμ και τις δυο ομάδες να έχουν μεγάλη ανάγκη από βαθμούς για διαφορετικούς λόγους.

Τα “ζαχαρωτά” ποντάρουν στην δύναμη της έδρας τους για να πάρουν το πολύτιμο “τρίποντο” που χρειάζονται για να σκαρφαλώσουν εκ νέου πάνω από την γραμμή του υποβιβασμού.

Τελευταία τα καταφέρνουν μια χαρά στα παιχνίδια μπροστά στο κοινό τους και δεν είναι τυχαίο πως με την έλευση του Σον Ντάις έχουν πάρει μια μεγάλη ώθηση και αριθμούν ¾ νίκες όλες με το ίδιο ακριβές σκορ , το φτωχό πλην πολύτιμο 1-0.

Μάλιστα οι δυο από αυτές ήταν απέναντι στην επίδοξη πρωταθλήτρια Άρσεναλ και την Μπρέντφορντ που δεν είχε ηττηθεί εδώ και πέντε μήνες πριν την “λυγίσει” η Έβερτον.

Τρέχει ένα αήττητο στα τελευταία τρία παιχνίδια της αφού εκτός της νίκης που πέτυχε επί της Μπρέντφορντ με 1-0 έχει αποσπάσει δυο ισοπαλίες με το ίδιο σκορ , το 2-2, σε City Ground και Stamford Bridge.

Η συγκομιδή των 5 βαθμών από τους μάξιμουμ 9 είναι πολύ σημαντική αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού έχοντας αγωνιστεί σε περισσότερα παιχνίδια από τις περισσότερες των 8 ομάδων που βράζουν λίγο πολύ στο ίδιο καζάνι με αυτούς.

Οι σπερς βρίσκονται σε κακό φεγγάρι αφού έχουν κερδίσει μόλις 1/5 πιο πρόσφατα παιχνίδια τους σε όλες τις διοργανώσεις ενώ μακριά από την έδρα τους δεν έχουν νικήσει σε καμία από τις πέντε τελευταίες “εξορμήσεις” τους εκ των οποίων μάλιστα έχουν ηττηθεί στις τέσσερις από αυτές.

Είναι χαρακτηριστικό πως έχουν δεχτεί 40 τέρματα ήδη στο τρέχον πρωτάθλημα , όσα είχαν δεχτεί και πέρσι , ενώ απομένουν αλλά 10 παιχνίδια για την λήξη του.

Χρέη προπονητή έχει αναλάβει ο Κριστιάν Στελίνι αναπληρώνοντας τον Κόντε ο οποίος απολύθηκε μετά το 3-3 κόντρα στην Σάουθαμπτον με την διοίκηση να βρίσκεται ήδη σε αναζήτηση προπονητή.

Προϊστορία: Η Τότεναμ είναι αήττητη στα 20/21 πιο πρόσφατα μεταξύ τους παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις αλλά η Έβερτον αριθμεί 4 διαδοχικές ισοπαλίες εντός έδρας στα αντίστοιχα πιο πρόσφατα 90λεπτα κόντρα στους Λονδρέζους.

* Ποντάρω στο 1Χ σε απόδοση 1,75 λόγω της κακής φόρμας αλλά και επίσης κακής πρόσφατης παράδοσης των σπερς στο Goodison P ark. Στα ειδικά θα ψάξω τον Χάρι Κέιν σκόρερ αφού αριθμεί τα περισσότερα γκολ του στην Premier League , μετά την Λέστερ (18) , που είναι στα 14 απέναντι στα “ζαχαρωτά”. Επίσης να σημειωθεί πως η Τότεναμ έχει σκοράρει τα περισσότερα γκολ ( 14) με κεφαλιές από κάθε άλλη ομάδα στην κατηγορία με τον Κέιν να έχει στείλει την μπάλα στα δίχτυα με αυτό τον τρόπο στις 9 από αυτές.

ΠΡΟΤΑΣΗ: 1Χ/ Anytime σκόρερ Χάρι Κέιν / Ακριβή σκορ: 1-1, 2-2

(Visited 498 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x