ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία Β΄: Ατλέτικο Γκοϊανιένσε –  Μποταφόγκο SP  

Βραζιλία Β΄: Ατλέτικο Γκοϊανιένσε –  Μποταφόγκο SP  
Spread the love

Ντέρμπι ανόδου, τουλάχιστον βάσει βαθμολογικών δεδομένων, στην Γκοϊανία, ανάμεσα στην τοπική Ατλέτικο Γκοϊανιένσε και τη νεοφώτιστη και ισόβαθμη της  Μποταφόγκο SP, οι οποίες βρίσκονται στην 5η και την 4η θέση αντίστοιχα.

Αξίζει να σημειωθεί για το πρωτάθλημα της 2ης κατηγορίας της Βραζιλίας, πως οι τέσσερις πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα πανηγυρίζουν την άνοδο. Οι τέσσερις τελευταίες επίσης υποβιβάζονται, ενώ πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοπαλίας είναι ο μεγαλύτερος αριθμός νικών και στην συνέχεια η διαφορά τερμάτων και η καλύτερη επίθεση. Αν και πάλι υπάρχει ισοβαθμία μετά τα παραπάνω κριτήρια, επόμενο είναι οι λιγότερες κόκκινες και κίτρινες κάρτες.

Βαρύ 0-3 μεσοβδόμαδα για την Ατλέτικο Γκοϊανιένσε στην έδρα της Ζουβεντούδε, σε ένα στο οποίο οι γηπεδούχοι «καθάρισαν» ουσιαστικά με τα δύο τέρματα που πέτυχαν στο πρώτο ημίωρο και στο οποίο η ομάδα της Γκοϊανίας γνώρισε την πρώτη της ήττα στο φετινό πρωτάθλημα. Στην 5η θέση πλέον του βαθμολογικού πίνακα, καθώς μειονεκτεί στην ισοβαθμία, έχοντας τέσσερις νίκες σε σχέση με τις πέντε της σημερινής της αντιπάλου. Στην αντίπερα όχθη, δραματικό αλλά ταυτόχρονα σπουδαίο 1-0 στο ντέρμπι νεοφώτιστων φιλοξενώντας την συντοπίτισσα της στο Παουλίστα, Μιρασόλ, με τέρμα του Κάρλος Μανουέλ στο ενενήντα, με το οποίο η ομάδα του 55χρονου Αντίλσον Μπατίστα πάτησε την τετράδα. Πέντε νίκες επίσης και τρεις ήττες σε οκτώ συνολικά ματς, όντας μαζί με την πρωτοπόρο Βιτόρια και την Ζουβεντούδε, οι τρεις ομάδες που δεν έχουν ακόμα ισοπαλία.

Προϊστορία: Επικράτηση με 2-1 για τη Μποταφόγκο SP το 2019, στο μοναδικό ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες την τελευταία δεκαετία με γηπεδούχο την Ατλέτικο Γκοϊανιένσε.

Δεδομένο πως η Ατλέτικο Γκοϊανιένσε θα θέλει να βγάλει αντίδραση μετά το βαρύ 0-3 μεσοβδόμαδα στην έδρα της Ζουβεντούδε και την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα. Παρ’ όλα αυτά, απέναντι της η ισόβαθμη και γεμάτη ενθουσιασμό Μποταφόγκο SP.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 770 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x