ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Σουνταμερικάνα: Εμελέκ – Γκουαρανί

Κόπα Σουνταμερικάνα: Εμελέκ – Γκουαρανί
Spread the love

Η 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κόπα Σουνταμερικάνα και πολύ σπουδαίο ματς στο «Τζορτζ Κάπγουελ» της Γκουαγιακίλ ανάμεσα στην τοπική Εμελέκ για τον ιδιαίτερα ισορροπημένο 2ο όμιλο.

Να σημειωθεί, πως την πρόκριση στην φάση των «16» της φετινής διοργάνωσης θα πάρουν οι νικήτριες των οκτώ ομίλων, ενώ οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 2η θέση, θα δοκιμαστούν σε πλέι οφ με τις τρίτες των γκρουπ του Κόπα Λιμπερταδόρες. Στην 1η θέση του 2ου ομίλου η Γκουαρανί με επτά βαθμούς, στους πέντε τόσο η Ουρακάν όσο και η Εμελέκ, ενώ στην 4η θέση η Ντανούμπιο με τέσσερις.

Ξεκίνημα με ήττα στην φάση των ομίλων στο Μοντεβιδέο από τη Ντανούμπιο (0-2), με την Εμελέκ όμως να «ρεφάρει» το αποτέλεσμα αυτό με το πολύτιμο 1-0 στο «Τζορτζ Κάπγουελ» σε βάρος της Ουρακάν. Πολύτιμο όμως ακολούθως τόσο το 1-1 στην πρωτεύουσα της Παραγουάης με την σημερινή της αντίπαλο, όπου «πλήγωσε» την αντίπαλο της στο ογδόντα τρία, όσο και το 2-2 της προηγούμενης αγωνιστικής στην Αργεντινή με την Ουρακάν, στο οποίο ισοφάρισε τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε. Στην αντίπερα όχθη, βαρύ 1-4 στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων στην Αργεντινή από την Ουρακάν, με την «απάντηση» της Γκουαρανί την 2η αγωνιστική, μάλιστα με ανατροπή στο 2-1 φιλοξενώντας τη Ντανούμπιο. Εντός έδρας απώλεια βαθμών ακολούθως με την σημερινή της αντίπαλο (1-1), με το σπουδαίο όμως 2-0 της προηγούμενης αγωνιστικής στο Μοντεβιδέο σε βάρος της Ντανούμπιο να την φέρνει στην 1η θέση και με μικρό αλλά σημαντικό προβάδισμα στη μεγάλη μάχη που γίνεται στον  2ο όμιλο.

Προϊστορία: Το σημερινό θα είναι το δεύτερο ματς στην ιστορία των δύο ομάδων στο Εκουαδόρ, μετά το 2-0 της Γκουαρανί το μακρινό 1967, στα πλαίσια τότε της φάσης των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες.

Λεπτές οι ισορροπίες τόσο στο συγκεκριμένο ματς όσο και γενικότερα στον 2ο όμιλο, εκτιμώντας πως πολύ σημαντικό ρόλο πέρα του προγράμματος, θα παίξει ο παράγοντας έδρα. Επιπλέον εκτίμηση, πως η Εμελέκ έχει την τύχη στα χέρια της, καθώς αν επικρατήσει στο σημερινό ματς, την τελευταία αγωνιστική φιλοξενώντας τη Ντανούμπιο μπορεί να πάρει ακόμα και την 1η θέση, αν η ομάδα της Ουρουγουάης έχει χάσει σήμερα από την Ουρακάν και είναι αδιάφορη.

Εκτίμηση:  1

(Visited 908 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x