Μίνι ντέρμπι της πρωτεύουσας της Κολομβίας στο «Ελ Καμπίν» της Μπογκοτά, εκεί όπου η Σάντα Φε φιλοξενεί τη «μικρή» της συμπολίτισσα και ισόβαθμη της μετά τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές του Κλαουσούρα, Λα Εκιδάδ.
Αξίζει να σημειωθεί, πως οι οκτώ πρώτες ομάδες της κανονικής διάρκειας του φετινού Κλαουσούρα συνεχίζουν στα πλέι οφ, εκεί όπου σχηματίζουν δύο ομίλους των τεσσάρων, με τις νικήτριες αυτών στην συνέχεια να διεκδικούν τον τίτλο σε διπλό τελικό.
Έξι βαθμοί για την Σάντα Φε στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές, με δύο νίκες στο «Ελ Καμπίν», το 1-0 σε βάρος της Τζαγκουάρες και την επικράτηση με το ίδιο σκορ σε βάρος της Μεντεγίν και ισάριθμες ήττες μακριά από αυτό, το 1-3 από την Όνσε Κάλντας και το 0-2 από τη Ντεπορτίβο Πάστο. Ενδιάμεσα αυτών, ήττα με 1-2 και στην έδρα της Ντεπορτίβο Κάλι, στην πρώτη μονομαχία τους για την φάση των «16» του κυπέλλου. Στην άλλη πλευρά, αήττητη η Λα Εκιδάδ, με δύο ισοπαλίες με το ίδιο σκορ (1-1) στο γήπεδο της, με την Ενβιγκάδο και την Αμέρικα Κάλι, ενώ 2-2 με τη Μεντεγίν και 2-0 σε βάρος της Τσικό μακριά από τη Μπογκοτά. Μικρό αλλά σημαντικό προβάδισμα επίσης, μετά το εντός 1-0 σε βάρος της Ριονέγκρο, στην πρώτη τους μονομαχία για την φάση των «16» του κυπέλλου.
Προϊστορία: Οκτώ νίκες για την Σάντα Φε, δύο για τη Λα Εκιδάδ και έξι ισοπαλίες, στις 16 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Ελ Καμπίν»¨, σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).
Δύο αγχωτικά τρίποντα στο «Ελ Καμπίν» για την απρόβλεπτη Σάντα Φε, η οποία δεν θα έχει εύκολο έργο σήμερα κόντρα στην αήττητη και κυνική σε ορισμένες περιπτώσεις Λα Εκιδάδ, ενώ μην ξεχνάμε τις όποιες ιδιαιτερότητες έχει μια τέτοια αναμέτρηση, από την στιγμή που μιλάμε για μίνι ντέρμπι.
Εκτίμηση: G/G