ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Προκριματικά Euro2024: Πορτογαλία- Λουξεμβούργο ( 10ος όμιλος)

Προκριματικά Euro2024:  Πορτογαλία- Λουξεμβούργο ( 10ος όμιλος)
Spread the love

Η Πορτογαλία υποδέχεται το αξιόμαχο Λουξεμβούργο με στόχο να πετύχει ακόμη μια νίκη και έτσι να εδραιωθεί στην κορυφή της βαθμολογίας του ομίλου.

Η εθνική ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ έχει μαζέψει 15 βαθμούς σε πέντε αγώνες και πριν την σέντρα του αγώνα έχει μια διαφορά + 5 από την αποψινή του αντίπαλο.

Την περασμένη αγωνιστική οι Ίβηρες επικράτησαν στην Μπρατισλάβα της 2ης στον πίνακα Σλοβακίας με 1-0 χάρη σε τέρμα του Μπρούνο Φερνάντες ενώ μια αγωνιστική νωρίτερα είχαν επικρατήσει με το ίδιο σκορ εκτός έδρας της Ισλανδίας με σκόρερ τότε τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Μην ξεχνάμε πως πρόκειται για μια εθνική ομάδα που έχει προκριθεί στα εφτά πιο πρόσφατα και διαδοχικά Euro και έχει στο παλμαρέ της την κατάκτηση του τροπαίου το 2016 αλλά και την 2η θέση στο δικό μας “έπος” το 2004.

Μάλιστα η έξοδος τους από την φάση των “16” στο Euro2020 μπορεί να ήταν η χειρότερη επίδοση τους στα τελικά των Κυπέλλων Ευρώπης αλλά ήλθε στο … καπάκι η πρόκριση τους μέχρι τα προημιτελικά του Μουντιάλ 2022 για να τους φέρει ξανά στους δρόμους των επιτυχιών.

Το Λουξεμβούργο έχει κάνει άλματα προόδου τα τελευταία χρόνια και έχει φτάσει να διεκδικεί με αξιώσεις την 2η θέση από την Σλοβακία άρα και την απευθείας πρόκριση του στα τελικά ενός ευρωπαϊκού πρωταθλήματος για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Είναι σε πολύ καλό momentum αφού η πρόσφατη νίκη του επί της Ισλανδίας με 3-1 ήταν η 3η συνεχόμενη μετά το εκπληκτικό 2ιπλο επί της Βοσνίας ( 0-2) αλλά και την εύκολη επικράτηση της επί του Λιχτενστάϊν με το ίδιο σκορ εντός έδρας.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Λουξεμβούργο έχει σκοράρει και στα 4/5 πιο πρόσφατα εκτός έδρας παιχνίδια του συμπεριλαμβανομένου και του 3-3 κόντρα στην Τουρκία.

Προϊστορία: Η Πορτογαλία έχει κερδίσει και στα 13 πιο πρόσφατα παιχνίδια της το Λουξεμβούργο εκ των οποίων τα έξι τελευταία εντός έδρας από το ημίχρονο σε όλες τις διοργανώσεις ενώ και οι 13 αυτές νίκες της έχουν έλθει με + 2 γκολ τουλάχιστον διαφορά η κάθε μια.

* Το ποντάρισμα μου εδώ θα είναι σε combo στον Άσο με το Goal αφού θεωρώ πως ναι μεν οι γηπεδούχοι θα συνεχίσουν με νίκη αλλά το αξιόμαχο Λουξεμβούργο δίχως άγχος ή καλύτερα με άγνοια κινδύνου μπορεί να βρει δίχτυα απόψε. Το 2,85 αξίζει σαν απόδοση το αντίστοιχο ρίσκο.

ΠΡΟΤΑΣΗ: 1+ Goal

(Visited 332 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x