ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Champions League

Τσάμπιονς Λιγκ: Κοπεγχάγη- Μ.Σιτι

Τσάμπιονς Λιγκ: Κοπεγχάγη- Μ.Σιτι
Spread the love

Στο Parken η Κοπεγχάγη παίζει το βράδυ της Τρίτης κόντρα στην κάτοχο του θεσμού Μ.Σίτι ξανά σε νοκ άουτ μετά από 13 ολόκληρα χρόνια γνωρίζοντας πως εξ ορισμού είναι το αουτσάιντερ του ζευγαριού.

Η προηγούμενη και πρώτη φορά που οι Δανοί είχαν βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση ήταν την σεζόν 2010-2011 όταν και τους είχε αποκλείσει Αγγλική ομάδα.

Πιο συγκεκριμένα ήταν η Τσέλσι η οποία τους κέρδισε με 2-0 εκτός έδρας αλλά οι πρωταθλητές Δανίας απέσπασαν μια τιμητική ισοπαλία στο Stamford Bridge.

Προκρίθηκαν από τον A΄ όμιλο τερματίζοντας στην 2η θέση ,πίσω από την Μπάγερν Μονάχου που έκανε περίπατο με 5-1-0 , πραγματοποιώντας εξαιρετικό δεύτερο γύρο με δυο νίκες ( Μάντσεστερ.Γ 4-3, Γαλατά 1-0) και μια ισοπαλία στο Μόναχο!

Εκμεταλλεύτηκε βέβαια και την ανεπάρκεια των “Κόκκινων Διαβόλων” που από το Φθινόπωρο μέχρι και τις αρχές Δεκεμβρίου ψαχνόντουσαν και έκαναν την μια γκέλα μετά την άλλη.

Ωστόσο μετά το χειμερινό διάλειμμα έχουν μπει αρκετά νωχελικά μετρώντας τρεις σερί αγώνες δίχως νίκη ( 0-1-2) στο εγχώριο πρωτάθλημα με αποτέλεσμα να πέσουν στην 3η θέση πίσω από Μίντιλαντ και Μπρόντμπι.

Οι “πολίτες” με δυο γκολ του Χάαλαντ , ο οποίος έφτασε τα 16 σε 18 ματς και δείχνει να αφήνει πίσω τον πρόσφατο τραυματισμό του, επικράτησαν δύσκολα της Έβερτον με 2-0 και έτσι συνεχίζουν την καταδίωξη της πρωτοπόρου Λίβερπουλ όντας στο -2 αλλά με ένα ματς στο χέρι συγκριτικά με την ομάδα του Κλοπ.

Αυτή ήταν η 10η συνεχόμενη νίκη σε όλες τις διοργανώσεις για το συγκρότημα του Πεπ Γκουαρδιόλα από το 2-2 κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας στις 16/12/23 δηλαδή περίπου πριν από δυο μήνες.

Στο μεσοδιάστημα κατέκτησαν το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και προχώρησαν στον 5ο γύρο του FA Cup ενώ είναι πλέον μια ανάσα από το να επιστρέψουν στην κορυφή της βαθμολογίας στην Premier League.

Στην φάση των ομίλων νωρίτερα για το Champions League έκαναν το απόλυτο με 18 βαθμούς απέναντι σε Λειψία, Γιούνγκ Μπόις και Ερυθρό Αστέρα.

Παρόμοιο ρεκόρ στην τρέχουσα σεζόν είχε μονάχα η 14 φορές κάτοχος του θεσμού Ρεάλ Μαδρίτης.

Προϊστορία: Και στις δυο πιο πρόσφατες “επισκέψεις” της στο Parken Park η Μ.Σίτι δεν κατάφερε να κερδίσει και ήλθε ισόπαλη με την αποψινή της αντίπαλο. Το 2009 για το Europa League 2-2 και το 2022 για το Champions League 0-0.

* Μόνο στην “παρθενική” χρονιά του Πεπ Γκουαρδιόλα δεν κατάφερε να περάσει η Μ.Σίτι από την φάση των “16”. Είναι αήττητοι οι “πολίτες” στα 9 πιο πρόσφατα εκτός έδρας παιχνίδια τους στην διοργάνωση αλλά τα πέντε από αυτά έληξαν ισόπαλα. Μπορεί η Κοπεγχάγη να μετράει 2/2 εντός έδρας νίκες απέναντι σε Μάντσεστερ.Γ και Γαλατά στον όμιλο αλλά το momentum “λέει” Μ.Σίτι. Πάμε στο combo του 2ιπλου με το Over 1,5 σε απόσταση 1,47.

ΠΡΟΤΑΣΗ: 2+ Over 1,5

(Visited 645 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x