Europa League ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γιουρόπα Λιγκ: Ρόμα- Μπράιτον

Γιουρόπα Λιγκ: Ρόμα- Μπράιτον
Spread the love

Στην “Αιώνια Πόλη” οι Ρωμαίοι υποδέχονται την Μπράιτον με τους Giallorossi να υπερέχουν και σε εμπειρία αλλά και σε φόρμα απέναντι στους “Γλάρους” οι οποίοι βρίσκονται για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε νοκ άουτ στα Κύπελλα Ευρώπης ενώ συνάμα έχουν κερδίσει μόλις σε ένα από τα πέντε πιο πρόσφατα παιχνίδια τους.

Οι γηπεδούχοι χρειάστηκαν τα πέναλτι για να αποκλείσουν στην προηγούμενη φάση την Φέγενορντ έχοντας πλέον “χτίσει” μια “πελατειακή” σχέση απέναντι στους Ολλανδούς τους οποίους έχουν κερδίσει το 2022 στον τελικό του Conference League αλλά και έχουν αποκλείσει δυο σερί σεζόν ( 2023- 2024) σε νοκ άουτ για το Europa League από τότε.

Οι Ρωμαίοι είναι σε τοπ φόρμα και ο Ντε Ρόσι τους έχει μεταμορφώσει. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως από τότε που αντικατέστησε τον Ζοζέ Μουρίνιο έχει χάσει η ομάδα του μόλις 1/9 παιχνίδια της.

Μετρούν 7/9 νίκες , παίζουν ελκυστικό ποδόσφαιρο , σκοράρουν μέσο όρο 3 γκολ ανά ματς και είναι στην 6η θέση και στο -4 από την εκπληκτική Μπολόνια και το τελευταίο εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ της ερχόμενης περιόδου.

Εκτός οι: Άμπραχαμ, Κρίστενσεν και ο Κάρσντορπ για τους Ρωμαίους.

Ο Ντε Ζέρμπι επέστρεψε στην χώρα του όπου το καλοκαίρι είναι δεδομένο πως θα ανοίξουν πολλές θέσεις εργασίας λόγω της δουλειάς που έχει κάνει στο Μπράιτον από τον Σεπτέμβριο του 2022 που ανέλαβε τον σύλλογο.

Εντυπωσιακή πορεία στην όμιλο νωρίτερα , στην “παρθενική” τους φορά στα Κύπελλα Ευρώπης, με 4/6 νίκες και μόλις μια ήττα , εκείνη στην πρεμιέρα από την ΑΕΚ.

Βρίσκεται στην Ρώμη ούσα αήττητη εκτός έδρας στα ευρωπαϊκά της παιχνίδια με απολογισμό δυο νίκες σε Άμστερνταμ και Αθήνα και μια ισοπαλία στην Μασσαλία.

Ωστόσο δεν βρίσκονται σε καλό φεγγάρι αφού από την εκκίνηση του 2024 έχουν κερδίσει δυο φορές την ουραγό Σέφιλντ.Γ , την Κρίσταλ Πάλας και την Στόουκ που αγωνίζεται στην Τσάμπιονσιπ.

Στα δυο πιο πρόσφατα παιχνίδια τους αποκλείστηκαν από την Γουλβς με 1-0 για το Κύπελλο και ηττήθηκαν με 3-0 στο Λονδίνο από την Φούλαμ για το πρωτάθλημα.

Οι: Ζοάο Πέδρο, Μιτόμα, Μάρτς και ο Τζέιμς Μίλνερ είναι εκτός δράσης.

Προϊστορία: Οι δυο ομάδες δεν έχουν συναντηθεί ξανά στα Κύπελλα Ευρώπης.

* Η έδρα , η φόρμα , το momentum “λέει” Ρόμα και ο Άσος σε απόδοση 2,20 έχει αξία. Από εκεί και πέρα με δεδομένο πως τα 5/12 πιο πρόσφατα ματς της Μπράιτον έχουν λήξει με Over 4,5 και τα 9/12 με Over 2,5 θα επιλέξω το combo του Άσου με τα πάνω από δυο τέρματα σε απόδοση 3,25.

ΠΡΟΤΑΣΗ: 1+ Over 2,5

(Visited 531 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x