ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Europa League

Europa League: Λεβερκούζεν-Καραμπάκ

Europa League: Λεβερκούζεν-Καραμπάκ
Spread the love

Η τρομερή ομάδα του Τσάβι Αλόνσο μπορεί να είδε τον χάρο με τα μάτια της πριν από μια εβδομάδα στο Μπακού , όταν βρέθηκε να χάνει με 2-0, αλλά με το τελικό 2-2 χρειάζεται μια απλή νίκη απόψε στην BayArena για να προκριθεί στα προημιτελικά του θεσμού και να κρατήσει ζωντανό το όνειρο ενός treble.

Το αήττητο της Λεβερκούζεν κράτησε λοιπόν και με το 2-2 που απέσπασε στο Μπακού απέναντι στην Καραμπάκ σε ένα ματς που βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 και ισοφάρισε τελικά στα χασομέρια.

Μάλιστα σε εκείνο το παιχνίδι για τις “ασπιρίνες” βρήκαν δίχτυα δυο παίκτες πού είχαν περάσει ως αλλαγή στο ματς ο Φλοριάν Βίτζ και ο Πάτρικ Σικ.

Την περασμένη αγωνιστική στην Μπουντεσλίγκα κέρδισαν πιο εύκολα από όσο μαρτυρά το τελικό σκορ την Βόλφσμπουργκ με 2-0 και έτσι με ρεκόρ: 21-4-0 συνεχίζουν να οδηγούν εκ του ασφαλούς την κούρσα της βαθμολογίας όντας στο + 10 από την 2η Μπάγερν Μονάχου στον σχετικό πίνακα.

Πέρσι αποκλείστηκαν από την Ρόμα στους ημιτελικούς του θεσμού αλλά φέτος έχουν ως στόχο να φτάσουν σε έναν ευρωπαϊκό τελικό για πρώτη φορά από την σεζόν 2001/02 όταν είχαν χάσει από την Ρεάλ Μαδρίτης για το Champions League.

Μετράει 7/10 προκρίσεις όσες φορές έχει στα νοκ άουτ φέρει ισοπαλία στο πρώτο ματς εκτός έδρας.

Οι Αζέροι κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τους Γερμανούς στο πρώτο ματς και να προηγηθούν με 2-0 στο πρώτο ημίχρονο με τους φιλοξενούμενους ωστόσο με αντεπίθεση διαρκείας να τσιμπάνε την ισοπαλία στο φινάλε.

Σκοράρουν με ευκολία στην Ευρώπη αφού έχουν βρει δίχτυα τουλάχιστον δυο φορές ανά 90λεπτο στα πέντε τελευταία τους στον θεσμό. Παράλληλα δεν έχουν σκοράρει μόλις σε 1/17 ματς στα ευρωπαϊκά Κύπελλα.

Είναι αήττητοι σε 8 διαδοχικά παιχνίδια τους σε όλες τις διοργανώσεις και μετά το 3-1 επί της Ζίρα έφτασαν τις 14/15 νίκες στο εγχώριο πρωτάθλημα όπου οδεύουν ολοταχώς για την 11η κατάκτηση στην ιστορία τους και 3η συνεχόμενη αφού έχουν “ανοίξει” την διαφορά τους σε διψήφια νούμερα.

Προϊστορία: Αμφότερες βρέθηκαν αντιμέτωπες και στον όμιλο του θεσμού νωρίτερα με 5-1 εντός και με 1-0 εκτός έδρας αντίστοιχα.

* Σε τρομερό momentum από το ξεκίνημα της σεζόν η Λεβερκούζεν εκτιμώ πως θα διορθώσει την ανορθογραφία του Μπακού της περασμένης εβδομάδας. Σε combo o Άσος από το ημίχρονο σε απόδοση 1,50. Δεν αποκλείω να κυνηγήσουν το ρεκόρ της 2ης μόλις ομάδας στην ιστορία του θεσμού που θα σκοράρει 4 ή περισσότερα γκολ σε ένα 90λεπτο για 4ο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι τους.

ΠΡΟΤΑΣΗ: 1/1

(Visited 544 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x