ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κολομβία: Σάντα Φε – Πατριότας  

Κολομβία: Σάντα Φε – Πατριότας  
Spread the love

Σε ρόλο φαβορί, τουλάχιστον στο σετ των τιμών, η Σάντα Φε φιλοξενώντας την ουραγό του Απερτούρα αλλά και της ειδικής βαθμολογίας Πατριότας, ψάχνοντας το τρίποντο που θα την εδραιώσει στην πρώτη οκτάδα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι οκτώ πρώτες ομάδες της κανονικής διάρκειας του φετινού Απερτούρα συνεχίζουν στα πλέι οφ, εκεί όπου σχηματίζουν δύο ομίλους των τεσσάρων, με τις νικήτριες αυτών στην συνέχεια να διεκδικούν τον τίτλο σε διπλό τελικό. Πρώτο κριτήριο επίσης σε περίπτωση ισοβαθμίας στην κανονική διάρκεια του Απερτούρα είναι η διαφορά τερμάτων, στην συνέχεια η καλύτερη επίθεση και ακολούθως τα περισσότερα εκτός έδρας γκολ.

Τυπικά φιλοξενούμενη η Σάντα Φε στο ντέρμπι μίσους της προηγούμενης αγωνιστικής με την συμπολίτισσα Μιγιονάριος, στο οποίο ηττήθηκε 1-3, παρά το γεγονός πως βρέθηκε μπροστά στο σκορ από πέναλτι του Ροδαλέγκα στο τριακοστό πέμπτο λεπτό. Τρεις αγωνιστικές γενικότερα χωρίς τρίποντο, με θετικό πάντως για την Σάντα Φε πως είναι  6η   έχοντας απόσταση πέντε βαθμών από την 9η στον βαθμολογικό πίνακα Ατλέτικο Νασιονάλ,  μάλιστα ένα ματς λιγότερο. Στην αντίπερα όχθη, πραγματική ανάσα για την Πατριότας οι δύο συνεχόμενες νίκες στις ισάριθμες αγωνιστικές που προηγήθηκαν, οι οποίες έδειξαν πως υπάρχει ακόμα σφυγμός στην ομάδα της Τούνχα. Παρ’ όλα αυτά, δεν κατάφερε να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση τόσο του Απερτούρα όσο και της ειδικής βαθμολογίας του υποβιβασμού, παρά το 1-0 στην έδρα της Ντεπορτίβο Κάλι και την επικράτηση με το ίδιο σκορ την περασμένη εβδομάδα φιλοξενώντας την πρωταθλήτρια Τζούνιορ.

Προϊστορία: Τρεις νίκες για την Σάντα Φε, δύο για την Πατριότας και τέσσερις ισοπαλίες, στις εννέα μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Ελ Καμπίν» της Μπογκοτά, σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).

Το ματς με την Πατριότας είναι, βλέποντας και το πρόγραμμα που ακολουθεί, το θεωρητικά πιο βατό για την Σάντα Φε μέχρι την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του Απερτούρα. Εκτίμηση μου, πως εύκολα ή δύσκολα μπορεί να φτάσει στη νίκη, που θα την εδραιώσει στην πρώτη οκτάδα και θα βάλει τις βάσεις για την συμμετοχή της στα πλέι οφ.

Εκτίμηση:  1

(Visited 1.153 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x