ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Αργεντινή: Ντεφένσα – Νιούελς

Αργεντινή: Ντεφένσα – Νιούελς
Spread the love

Τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Λίγκα Προφεσιονάλ και ξεχωριστό ενδιαφέρον στο ματς στο «Τίτο Τοματζέλο», με τη Ντεφένσα να θέλει τη νίκη ή και την ισοπαλία με βολικά για αυτή αποτελέσματα στα άλλα ματς και τη Νιούελς μόνο το τρίποντο για να βρεθούν στην πρώτη τετράδα του 2ου ομίλου και τα πλέι οφ.

Να σημειωθεί πως και φέτος συνεχίζεται με τον ίδιο τρόπο η Λίγκα Προφεσιονάλ, με την Κόπα Ντε Λα Λίγκα και το κανονικό πρωτάθλημα, με τις δύο νικήτριες στην συνέχεια να παίζουν στον τελικό. Οι 28 ομάδες χωρισμένες σε δύο ομίλους των δεκατεσσάρων στην Κόπα Ντε Λα Λίγκα, με τις τέσσερις πρώτες να παίρνουν την πρόκριση για τα πλέι οφ και τα χιαστί νοκ άουτ. Πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας στην κανονική διάρκεια είναι η διαφορά τερμάτων και ακολούθως η καλύτερη επίθεση. Ο 1ος όμιλος επίσης ολοκληρώθηκε χθες, με την Ρίβερ Πλέιτ στην 1η θέση, την Αρχεντίνος Τζούνιορς στην 2η, τη Μπαράκας στην 3η και την Βέλεζ στην 4η.

Πολύτιμο 2-0 την προτελευταία αγωνιστική για τη Ντεφένσα στην έδρα της Σαν Λορέντζο, το οποίο την έφερε στην 4η θέση του 2ου ομίλου και το οποίο της δίνει το δικαίωμα να κρατάει την τύχη της στα δικά της χέρια, καθώς με νίκη θα βρεθεί στα πλέι οφ. Σε περίπτωση ισοπαλίας όμως μπλέκει σε περιπέτειες, καθώς θα χρειαστεί να συμβούν δύο βολικά αποτελέσματα στις τρεις βασικές της αντιπάλους για τα πλέι οφ. Πιο συγκεκριμένα, να ηττηθεί η Λανούς φιλοξενώντας την Εστουδιάντες, να μην κερδίσει η Μπόκα στο «Μπομπονέρα» την Γοδόι Κρουζ και να μην επικρατήσει η Ράσινγκ στην έδρα της αδιάφορης Μπελγράνο. Εκτός συνόρων, τέσσερις οι βαθμοί της στις δύο πρώτες αγωνιστικές της φάσης των ομίλων του Κόπα Σουνταμερικάνα, με 1-0 στην πρεμιέρα στο Περού σε βάρος της Σέζαρ Βαγέχο, ενώ αποτυχία το 1-1 ακολούθως φιλοξενώντας την Όλγουεϊς Ρέντι (Βολιβία).

Στην αντίπερα όχθη, η ήττα της προτελευταίας αγωνιστικής φιλοξενώντας τη Μπόκα Τζούνιορς (1-3), δυσκόλεψε πολύ την υπόθεση πλέι οφ για τη Νιούελς, καθώς ακόμα και αν επικρατήσει στο «Τίτο Τοματζέλο», πολύ πιθανό η νίκη να μην της είναι αρκετή. Αυτό γιατί έχει τα ίδια ακριβώς ζητούμενα με τη Ντεφένσα σε τουλάχιστον δύο ματς, δηλαδή να ηττηθεί η Λανούς και να μην κερδίσουν η Μπόκα Τζούνιορς και η Ράσινγκ.

Προϊστορία: Πέντε νίκες για τη Ντεφένσα, σε ισάριθμα ματς την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας τη Νιούελς.

Δεδομένο πως η Ντεφένσα θα θέλει να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα, ενώ σύμμαχος της σε αυτό το κρίσιμο ματς και η προϊστορία της τελευταίας δεκαετίας που την θέλει μόνο με νίκες όπως προαναφέρθηκε φιλοξενώντας τη Νιούελς. Δεδομένο βέβαια πως και η Νιούελς θα θέλει να εξαντλήσει τις λιγοστές πιθανότητες που υπάρχουν, με καθαρά ενδεικτική την εκτίμηση μου στο G/G, καθώς αν θέλει κάποιος να ποντάρει στο συγκεκριμένο ματς θα πρέπει να το κάνει live, περιμένοντας την αντίδραση των ομάδων ανάλογα και με τα υπόλοιπα αποτελέσματα.

(Visited 826 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x