ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Champions League

Τσάμπιονς Λιγκ: Μπαρτσελόνα- Παρί

Τσάμπιονς Λιγκ: Μπαρτσελόνα- Παρί
Spread the love

H Μπαρτσελόνα υποδέχεται την Παρί Σεν Ζερμέν στο θορυβώδης Μονζουίκ και όχι στο επιβλητικό Καμπ Νου αλλά η ατμόσφαιρα θα είναι έτσι και αλλιώς “καυτή” απέναντι στον πρώην τεχνικό των μπλαουγκράνα Λουίς Ενρίκε και τον προσεχώς μεγάλο αντίπαλο με την φανέλα της μισητής αντιπάλου Ρεάλ Μαδρίτης Κιλιάν Εμπαπέ.

Η ομάδα του Τσάβι έχει ένα μικρό πλεονέκτημα στον δεύτερο αποψινό προημιτελικό έχοντας κερδίσει δίκαια με 3-2 στην Γαλλική πρωτεύουσα πριν από μια εβδομάδα.

Είναι οξύμωρο αλλά η φόρμα των μπλαουγκράνα από τα τέλη Ιανουαρίου που ο 44χρονος τεχνικός ανακοίνωσε πως θα αποχωρήσει είναι κάτι παραπάνω από αξιοθαύμαστη. Έχουν ήδη καταγράψει 13 συνεχόμενα παιχνίδια αήττητου εκ των οποίων οι 10 είναι νίκες σε όλες τις διοργανώσεις.

Η διοίκηση ευελπιστεί , ελπίζει πως ο Τσάβι θα κάνει δεύτερες σκέψεις και πως θα ανακαλέσει το καλοκαίρι αλλά στην παρούσα φάση αυτό που ενδιαφέρει είναι να βρεθεί ο σύλλογος στα ημιτελικά του Champions League για πρώτη φορά από την σεζόν 2018/19 όταν είχε αποκλειστεί από την Λίβερπουλ.

Η τελευταία τους παρουσία σε τελικό ήταν το 2015 όταν είχαν επικρατήσει της Γιουβέντους με 3-1 ενώ αντίστοιχα στις δυο πιο πρόσφατες σεζόν αποκλείστηκαν στην φάση των ομίλων.

Στο εγχώριο πρωτάθλημα είναι μεν 2η αλλά στο -8 από την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης και το Σαββατοκύριακο στο πρόγραμμα έχει El Clasico.

Οι: Γκάβι, Μπαλντέ είναι εκτός δράσης και στο “4-3-3” του Τσάβι θα δούμε τους: Ραφίνια, Γιαμάλ και Λεβαντόφσκι στην επίθεση, τους: Ντε Γιόνγκ, Γκιντογκάν και Πέδρι στην μεσαία γραμμή και τους: Κανσέλο, Κουντέ, Αραούχο και ο Κουμπαρσί στα μετόπισθεν με τον Τερ Στέγκεν κάτω από τα δοκάρια.

Οι Παριζιάνοι δεν είχε αγώνα το Σαββατοκύριακο κάτι που σημαίνει πως το πιο πρόσφατο παιχνίδι της ήταν η εντός έδρας ήττα από την αποψινή της αντίπαλο πριν από έξι βράδια.

Το τελευταίο εγχώριο παιχνίδι της ήταν το 1-1 απέναντι στην ουραγό Κλερμόν σε ένα ματς στο οποίο ο Εμπαπέ έκατσε στον πάγκο στην πρώτη μια ώρα του αγώνα και κάποιοι “μίλησαν” για “καψόνι” από τον Λουίς Ενρίκε το οποίο βέβαια δεν επιβεβαιώθηκε εάν ίσχυε ή όχι.

Εντός των τειχών δεν έχουν πρόβλημα αφού έχουν ήδη αποσπαστεί στο + 10 από την 2η Μπρέστ και ετοιμάζονται να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του 12ου πρωταθλήματος στην ιστορία τους και 10ου συνεχόμενου.

Άγγιξε” το πολυπόθητο τρόπαιο του Champions League το 2019/20 αλλά έχασε στον τελικό από την Μπάγερν Μονάχου ενώ η τελευταία φορά που ήταν παρούσα στους “4” ήταν την σεζόν 2020/21.

Ωστόσο στις 2/3 τελευταίες της σεζόν στην διοργάνωση έμεινε εκτός από την φάση των “16”.

Οι φιλοξενούμενοι θα στερηθούν στις υπηρεσίες των: Κιμπεπέ, Σέρχιο Ρίκο και του Μουκιέλε και αναμένεται να παραταχτούν με “4-3-3” και τους: Ντεμπελέ, Γκονζάλο Ράμος και Εμπαπέ στην επίθεση. Οι: Ζαϊρ Εμερί, Ουγκάρντε και Βιτίνια θα είναι στην μεσαία γραμμή και οι: Χακίμι, Μαρκίνιος, Μπεράλντο και Ερναντέζ στα μετόπισθεν μπροστά από τον Ντοναρούμα.

Προϊστορία: Με το 2ιπλο που πέτυχε στο Παρίσι πριν από μια εβδομάδα η Μπαρτσελόνα πλέον προηγείται στην μεταξύ τους παράδοση με 5 νίκες έναντι 3 της Παρί ενώ μοιράζονται και τρεις ισοπαλίες.

* Το βασικό μου ποντάρισμα εδώ θα είναι το Goal από εκεί και πέρα στα ειδικά θα πάρω το combo της ισοπαλίας σε απόδοση 4,10. Στα ειδικά προσπάθειες στην εστία Over 0,5 από τον Ντεμπελέ στο 1,90 και κάρτα στον Αραούχο στο 3,20 και Over 5,5 οφσάιντ στο 1,78.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Χ+ GOAL

(Visited 807 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

Προηγούμενο

Επόμενο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x