ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κολομβία: Ριονέγκρο – Αλιάνσα    

Κολομβία: Ριονέγκρο – Αλιάνσα    
Spread the love

Στο «Αλμπέρτο Γκρισάλες» του Ριονέγκρο το πρώτο χρονικά ματς του σημερινού προγράμματος, με την ομώνυμη ομάδα να φιλοξενεί την Αλιάνσα παίζοντας τα ρέστα της στην προσπάθεια που κάνει να βρεθεί στην πρώτη οκτάδα και τα πλέι οφ.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι οκτώ πρώτες ομάδες της κανονικής διάρκειας του φετινού Απερτούρα συνεχίζουν στα πλέι οφ, εκεί όπου σχηματίζουν δύο ομίλους των τεσσάρων, με τις νικήτριες αυτών στην συνέχεια να διεκδικούν τον τίτλο σε διπλό τελικό. Πρώτο κριτήριο επίσης σε περίπτωση ισοβαθμίας στην κανονική διάρκεια του Απερτούρα είναι η διαφορά τερμάτων, στην συνέχεια η καλύτερη επίθεση και ακολούθως τα περισσότερα εκτός έδρας γκολ.

Δύο ήττες στις ισάριθμες αγωνιστικές που προηγήθηκαν, με την Ριονέγκρο πλέον στο -5 από την πρώτη οκτάδα, μετά το 0-1 αρχικά φιλοξενώντας τη Ντεπορτίβο Πάστο και το 1-2 που ακολούθησε στην έδρα της πρωτοπόρου του Απερτούρα, Ντεπόρτες Τολίμα. Τρεις αγωνιστικές για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του Απερτούρα, με την αποστολή της να μην είναι εύκολη, έχοντας πάντως ένα θεωρητικά βατό πρόγραμμα, με δύο ματς στην έδρα της, το σημερινό και με την Φορταλέζα, ενώ θα δοκιμαστεί στο φινάλε στην Τούνχα με την τοπική Τσικό.

Στην άλλη πλευρά, ουραγός στο Απερτούρα η Αλιάνσα, μετά και το 0-3 της προηγούμενης αγωνιστικής φιλοξενώντας τη Λα Εκιδάδ, με θετικό πάντως πως έχει μικρό αλλά σημαντικό «μαξιλαράκι» ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη της ειδικής βαθμολογίας του υποβιβασμού. Άλλοθι επίσης, η συμμετοχή της στην φάση των ομίλων του Κόπα Σουνταμερικάνα, εκεί όπου ηττήθηκε στην πρεμιέρα φιλοξενώντας την Ουνιόν Λα Καλέρα από την Χιλή, αλλά πραγματοποίησε ένα μικρό άθλο ακολούθως για τα δεδομένα της, αποσπώντας ισοπαλία με 3-3 στην Βραζιλία από την Κρουζέιρο, επιστρέφοντας από 0-3.

Προϊστορία: Τέσσερις νίκες για την Ριονέγκρο, δύο για την Αλιάνσα και τρεις ισοπαλίες, στις εννέα μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Αλμπέρτο Γκρισάλες».

Η αλήθεια είναι πως η απρόβλεπτη Ριονέγκρο δεν πείθει. Παρ’ όλα αυτά, εκτίμηση μου, πως το πρόγραμμα είναι τέτοιο που της δίνει την δυνατότητα να εξαντλήσει τις πιθανότητες, αν και το -5 από την πρώτη οκτάδα δείχνει απαγορευτικό.

Εκτίμηση:  1

(Visited 876 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x