Uncategorized

Europa League: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Europa League: Αταλάντα – Λίβερπουλ
Spread the love

Για μία νέα Ευρωπαϊκή υπέρβαση πάει η Λίβερπουλ στο “Stadio Atleti Azzurri d’Italia” του Μπέργκαμο με τη γηπεδούχο Αταλάντα να έχει στην …τσέπη το 3-0 που νίκησε στην Αγγλία…

 

Εμφάνιση για …σεμινάριο τακτικής ποδοσφαίρου και κόντρα επιθέσεων έκανε η Αταλάντα του Τζανπιέρο Γκασπερίνι μέσα στο “Anfield” επικρατώντας με 3-0 (δύο Σκαμακα, ενα Πάσαλιτς). Ετσι οι “μπεργκαμασκι” εγιναν η πρώτη ομάδα που νικάει φέτος τη Λίβερπουλ μέσα στο γήπεδο της κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Στο Ιταλικό πρωτάθλημα με αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα της τη Δευτέρα εμεινε στο εντος έδρας ισοπαλο 2-2 κοντρα στην Ελλάς Βερόνα. Εντυπωσιακο πρώτο ημίχρονο , προηγήθηκε 2-0 (Σκαμάκα, Εντερσον) και θα μπορούσε να έχει και μεγαλύτερο σκορ αλλά στο δεύτερο μερος έριξε ρυθμους και δεχτηκε την ισοφάριση μεσα σε ένα πεντάλεπτο.

Αμέσως πριν είχε χάσει εκτος έδρας με 2-1 από την Κάλιαρι κι έτσι αυτες τις δυο τελευταίες αγωνιστικές υπέστη …διαρροή πέντε βαθμών και πλέον έχει απομακρυθνει αρκετά από την τέταρτη θέση που σίγουρα βγάζει στο νέο Τσάμπιονς λιγκ (-8) ενω την Κυριακη παει στη Μόντσα. Παραμενει τραυματίας ο διεθνής στόπερ Σκαλβίνι

Στον αντιποδα η Λίβεπουλ πάει να τα χάσει όλα …μαζεμενα μέσα σε μια εβδομάδα. Αν δεν κάνει άλλη μία ….ηρωϊκή/ιστορική ανατροπή απόψε, χαιρετάει την Ευρώπη. Στην Πρέμιερ λιγκ με μόλις ένα βαθμό στις δύο πρόσφατες αγωνιστικές έπεσε από την κορυφή και “ψαλίδισε” την πιθανότητες της για τίτλο. Η ηττα από την Κρίσταλ Πάλας (0-1) έχοντας δεχτεί το γκολ στο 14’ και μην μπορώντας να ισοφαρίσει , ειναι πολυ πιθανο να αποβεί ….μοιραία καθοριστική.

Παντως μιλώντας για ιστορικες ανατροπές, η …τάση των “ρεντς” να ανατρέπουν καταστάσεις στην Ευρώπη είχε διαφανεί από τη δεκαετία του ‘70. Τόσο στον τελικό του κυπελλου ΟΥΕΦΑ 1976 κοντρα στη Μπριζ του Ερνστ Χάπελ (3-2 από 0-2 στον επαναληπτικό τελικό), όσο και στο πρωταθλητριών ένα χρόνο μετά στην προημιτελική φάση κοντρα στην φιναλιστ της προηγούμενης σεζον Σεντ Ετιεν (0-1, 3-1)

Την περίοδο 2004-05 κόντρα σε …ολους και όλα πήρε το Τσαμπιονς λιγκ με δύο μεγάλες ανατροπές: 3-1 τον Ολυμπιακο στους ομίλους (απο 0-1) σημειωνοντας τα δύο τελευταια γκολ απο το 80΄ και μετά, αλλά στον τελικό της Πόλης “τρελανε” τη Μίλαν και ολο τον κοσμο (0-3 στο ημιχρονο, 3-3 στα 90’ συν τη παραταση) στη διαδικασια των πεναλτι!

Και αν παμε και πιο προσφατα, το 2016 στο Γιουροπα λιγκ εχανε με 3-1 εντος εδρας από Ντορτμουντ αλλά το γύρισε σε 4-3 (Λοβρεν) και στον περίφημο ημιτελικό Τσαμπιονς λιγκ 2019 οπου (με αποντες Φιρμινο , Σαλαχ!) νικησε με 4-0 τη Μπαρτσελονα (απο δυο γκολ οι Βαϊναλντουμ και Οριγκί) και εν συνεχεία πηρε και το τροπαιο. Χωρις προβληματα ο Γιουργκεν Κλοπ πλην του νεαρου δεξιου μπακ Κονορ Μπράντλεϊ

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ: Τρεις φορές έχουν παιξει οι δύο ομάδες στα κύπελλα Ευρώπης, και στις τρεις νικησε ο φιλοξενούμενος χωρίς να δεχτεί γκολ !(2020 όμιλοι Τσάμπιονς λιγκ Αταλαντα – Λίβερπουλ 0-5 & Λίβερπουλ – Αταλαντα 0-2 και το Λίβερπουλ – Αταλαντα 0-3 την περασμένη Πεμπτη)

Atalanta:Musso; De Roon, Djimsiti, Hien; Zappacosta, Pasalic, Ederson, Ruggeri; Koopmeiners; Scamacca, De Ketelaere

Liverpool:Alisson; Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson; Szoboszlai, Mac Allister, Elliott; Salah, Jota, Diaz

ΠΡΟΤΑΣΗ: Over 2,5 (8/10 τελευταία το επιβεβαιώνει η Αταλάντα, 6/7 αντιστοιχα η Λιβερπουλ)

Σκορερς Σκαμακα, Ζότα Σομποζλάι

(Visited 382 times, 1 visits today)
About Author

Νίκος Στρατής

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x