ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ Serie A

Α’ Ιταλίας: Τζένοα – Λάτσιο

Α’ Ιταλίας: Τζένοα – Λάτσιο
Spread the love

 

Δύσκολη έξοδος για τη Λάτσιο στο άνοιγμα της αυλαίας της 33ης αγωνιστικής στο Καμπιονάτο με τη Τζένοα να είναι απελευθερωμένη και άνετη βαθμολογικα…

Η Τζένα την περασμενη αγωνιστική κατάφερε να αποσπάσει βαθμό από τη Φιορεντίνα στο ‘‘Αρτέμιο Φράνκι‘‘ εκμεταλλευόμενη και το γεγονός ότι η αντίπαλος της βρισκόταν εν μέσω δύο σημαντικών Ευρωπαϊκών αναμετρήσεων. Έβαλε πίεση στους ‘‘βιόλα‘‘ τη στιγμή που προηγήθηκε με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ισλανδού Αλμπερτ Γκούντμουντσον τρία λεπτά πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Ο βαθμός που απέσπασε στη Φλωρεντία δεν της προσφέρει κάτι ιδιαίτερο βαθμολογικά καθώς η ομάδα του Αλμπερτο Τζιλαρντίνο βρίσκεται στην 12η θέση με 39 βαθμούς , κάτι που σημαίνει πως ούτε η έξοδος στην Ευρώπη μπορεί να λογίζεται ως ένας ρεαλιστικός στόχος για τους ‘‘γκριφόνι‘‘ αλλά ούτε κινδυνεύει σε ότι αφορά στην παραμονή της στη μεγάλη κατηγορία (+12 από την επικίνδυνη ζώνη. Η ισοπαλία στο ‘‘Αρτέμιο Φράνκι‘‘ ήταν το τέταρτο σερί παιχνίδι στο πρωτάθλημα μετά την εντος έδρας ήττα από τη Μόντσα στις 9 Μαριου (εκτοτε 1-3-0)

Από την πλευρά της η Λάτσιο σε αντίθεση με την αντίπαλο της έχει κίνητρο εξόδου στην Ευρώπη , επί της ουσίας μιλάμε για κόνφερενς και Γιουρόπα λιγκ και με μάλλον μόνο θεωρητικές ελπίδες για το Τσάμπιονς λιγκ (οριστικοποιήθηκε πλέον το ‘‘μπόνους‘‘ εξόδου πέντε ομάδων του καμπιονάτο στο νέο Τσάμπιονς λιγκ). Με 49 βαθμούς είναι στην 7η θέση (αλλά και με ματς περισσότερο όπως και η ισόβαθμή της Νάπολι) κυνηγώντας από το -2 την έκτη Αταλαντα και από το -6 την πεμπτη Ρόμα, ομάδες που συνεχίζουν τα κύπελλα Ευρώπης με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται στην κούρσα του πρωταθληματος.

Επέστρεψε στις νίκες η ομάδα του Ιγκορ Τουντορ την περασμένη αγωνιστική με το …αυτονόητο 4-1 που πέτυχε κόντρα στην αδύναμη και ουραγό Σαλερνιτανα. Δύο γκολ από τον κορυφαίο του αγώνα Φελιπε Αντερσον (συμφώνησε με Παλμέιρας και φεύγει το καλοκαίρι), σκόραραν επίσης και οι Βεσίνο και Ισακσεν. Ενώ προηγήθηκε νωρις με 2-0, προσωρινά ανησύχησε όταν δέχτηκε το γκολ στο 16ο λεπτό για το 2-1, στο 35’ ο Φ.Αντερσον ξανασκοραρε για το 3-1 και επι της ουσίας ‘‘κλείδωσε‘‘ τη νίκη.

Στα αγωνιστικά νέα των δύο αντιπάλων, ο Αλμπερτο Τζολαρντίνο δεν θα έχει για τους γηπεδούχους τους Μπανι (αμυντικος), Μεσίας (εξτρέμ), Μαλινοφσκι (χαφ) και Βιτινια (φορ). Οσο για τον Τουντορ για άλλη μια φορά στερείται τον εξτρέμ Τζακάνι αλλά και τους εξίσου σημαντικούς Γκεντουζι (αμ.χαφ), Προβεντελ (γκολκίπερ). Παντα βασικος ο Χρηστος Μανδας, αμφιβολος ο Ιμπομπιλε.

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ιδιαιτερως ευνοϊκή για την Τζένοα εντος έδρας. Μόλις 12 νίκες Λάτσιο σε 59 ματς! ‘‘Αφεντικο‘‘ η Τζένοα ως γηπεδούχος με 33 νίκες (14 ισοπαλίες)

Genoa: Martinez; De Winter, Vasquez, Vogliacco; Sabelli, Frendrup, Badelj, Strootman, Martin; Gudmundsson, Retegui

Lazio: Mandas; Patric, Casale, Gila; Lazzari, Vecino, Kamada, Marusic; Anderson, Alberto; Castellanos

ΠΡΟΤΑΣΗ: γκολ-γκολ

(Visited 343 times, 1 visits today)
About Author

Νίκος Στρατής

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x