Spread the love

Να ξεχάσει για λίγο την Ευρωπαϊκή …έκσταση και να συγκεντρωθεί στο Καμπιονάτο θέλει η Ρόμα υποδεχόμενη την εκπληκτική φέτος Μπολόνια με τις δύο ομάδες να έχουν ισχυρές πιθανότητες να βγουν στο νέο Τσάμπιονς λιγκ…

Η μεγάλη πρόκριση στους ημιτελικούς του Γιουρόπα λιγκ έχει δώσει άλλη ψυχολογία στη Ρόμα. Δεν είναι μόνο ότι βρίσκεται σε ημιτελικά Ευρωπαϊκής διοργάνωσης για τριτη σερι σεζον και “φλερτάρει” με τον τριτο συνεχομενο διεθνή τελικό (2022 Κόνφερες, το πήρε, 2023 Γιουρόπα το εχασε), είναι και ο ο τροπος που ήρθε αυτή η προκριση και ο αντίπαλος τον οποίον απέκλεισε.

Οταν κληρώθηκε λοιπον με τη Μίλαν στον εμφυλιο προημιτελικό, η ομάδα του Ντανιελε Ντε Ροσι ήταν σαφέστατα το αουτσάιντερ του ζευγαριου αφού άλλωστε ειχε χασει “μέσα-εξω” από τους “ροσονερι” στο πρωτάθλημα. Παρόλα αυτά (και με τη βοήθεια της τύχης στο πρώτο ματς στο Σαν Σιρο ομολογουμενως) πήρε δύο νίκες 1-0 και 2-1 και περασε στον ημιτελικό.

Στο Καμπιονάτο οι “τζαλοροσι” βρίσκονται στην πεμπτη θέση και πλεον μετά την πρόσφατη εξελιξη με τις πέντε θέσεις που κέρδισε η Ιταλία για τη φάση των ομίλων του Τσαμπιονς λιγκ της νεας περιοδου, έχει το πάνω χερι (είναι στο +3 από την έκτη Λάτσιο αλλά και με δύο ματς λιγοτερα!).

Την περασμένη αγωνιστική έπαιξε μονο 70 λεπτά εκτος έδρας με την Ουντινεζε στο ματς που διεκοπη λογω καρδιακου επεισοδιου του στοπερ της ομάδας Ντικα (εχανε απο το 23’ ισοφάρισε με Λουκακου στο 64’). Αμεσως πριν ειχε νικησει τη Λάτσιο με 1-0 με το γκολ του διεθνους στοπερ Τζανλουκα Μαντσινι. Απων αποψε ο Ρομελου Λουκακου και φυσικα κι ο Ντικά.

Στο στρατοπεδο της Μπολονια τωρα, η ομάδα του Τιαγκο Μότα (εκτος απροοπτου του χρονου θα κάθεται στον παγκο της Γιουβεντους) εντυπωσιάζει φέτος βρισκομενη στην τέταρτη θεση της βαμολογίας και δειχνοντας ότι τελικά μπορεί να διαχειριστεί την πίεση και να παιζει του χρόνου στους ομίλους του νέου Τσάμπιονς λιγκ΄.

Πάντως οι “τζαλομπολου” το τελευταίο διάστημα βασίζονται περισσότερο στην άμυνα τους παρά στην επίθεση. Προέρχονται από δύο σερι λευκες ισοπαλίες (Μοντσα εντος και Φροζινονε εκτος εδρας) ενω δεν εχει δεΑμεσως μετά την αναμετρηση με τη Ρόμα (την οποία περνάει για μολις τρεις βαθμους στον πινακα) υποδέχεται την Ουντινεζε. Εξω οι Φεργκιουσον (μεσος) και Οντγκααρντ (αναπλ. φορ)

Roma: Svilar; Celik, Mancini, Llorente, Angelino; Cristante, Paredes, Pellegrini; Dybala, Abraham, El Shaarawy

Bologna: Skorupski; Posch, Lucumi, Calafiori, Kristiansen; Freuler; Orsolini, Aebischer, Fabbian, Saelemaekers; Zirkzee

ΠΡΟΤΑΣΗ: UNDER (4/5 προσφατα η Ρομα) – εναλλακτικό το N/G (από 5/5 ερχεται η Μπολονια)

(Visited 389 times, 1 visits today)
About Author

Νίκος Στρατής

Προηγούμενο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x