ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Λιμπερταδόρες: Παλεστίνο – Μιγιονάριος  

Κόπα Λιμπερταδόρες: Παλεστίνο – Μιγιονάριος  
Spread the love

Στο «Φρανσίκο Σάντσες Ρουμορόσο», το γήπεδο της Κοκίμπο και όχι στην φυσική έδρα της Παλεστίνο το ματς που ολοκληρώνει χρονικά το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής στον 5ο όμιλο του Κόπα Λιμπερταδόρες.

Οκτώ όμιλοι των τεσσάρων ομάδων, με την πρόκριση στη νοκ άουτ φάση των «16» στις δύο πρώτες αυτών. Οι ομάδες επίσης που θα τερματίσουν στην 3η θέση θα δώσουν αγώνες πλέι οφ ή μπαράζ αν προτιμάτε με τις δεύτερες των ομίλων του Κόπα Σουνταμερικάνα, για να συνεχίσουν ή όχι στην φάση των «16» της δεύτερης τη τάξει συλλογικής διοργάνωσης της Λατινικής Αμερικής. Το πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι η διαφορά τερμάτων και στην συνέχεια η καλύτερη επίθεση και τα περισσότερα εκτός έδρας γκολ.

Ένα ματς περισσότερο για τη Μπολίβαρ, η οποία πάντως έχει από χθες το απόλυτο με εννέα, τέσσερις σε τρεις αγώνες για την Φλαμένγκο, ένας βαθμός για τη Μιγιονάριος και στο μηδέν η Παλεστίνο. Δύο ήττες για την Παλεστίνο, με βαρύ 0-4 στην πρεμιέρα φιλοξενώντας τη Μπολίβαρ και 0-2 ακολούθως στο «Μαρακανά» από την Φλαμένγκο, με τους «άραβες» να παίζουν σήμερα τα ρέστα τους. Στην άλλη πλευρά, 1-1 για τη Μιγιονάριος στην πρεμιέρα φιλοξενώντας την Φλαμένγκο και 2-3 ακολούθως στην Βολιβία από τη Μπολίβαρ, με την σπουδαία ομάδα πάντως της Μπογκοτά να έχει την ευκαιρία σήμερα με τρίποντο να πιάσει την Φλαμένγκο.

Προϊστορία: Ισοπαλία με 1-1 για την Παλεστίνο το 2019 με τη Μεντεγίν, στο μοναδικό ματς στην ιστορία της φιλοξενώντας ομάδα της Κολομβίας. Μία νίκη για τη Μιγιονάριος, μία ισοπαλία και τρεις ήττες, στις πέντε προηγούμενες επισκέψεις της στην Χιλή. Άξιο αναφοράς, πως η μοναδική της νίκη ήρθε πριν από 64 χρόνια, το μακρινό 1960, όταν και επικράτησε τότε με το εμφατικό 6-0 της Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε.

Πρώτη μου σκέψη, τουλάχιστον βάσει εικόνας των δύο πρώτων αγωνιστικών το «διπλό». Παρ’ όλα αυτά, ειδικό στοίχημα τερμάτων η επιλογή μου, κρατώντας επιφυλακτική στάση, καθώς η Μιγιονάριος είναι ευάλωτη αμυντικά, απρόβλεπτη γενικότερα και χάνει αρκετή από την δύναμη της μακριά από το «Ελ Καμπίν» της Μπογκοτά.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 1.306 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x