Premier League ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πρέμιερ Λιγκ: Μπράιτον- Μ.Σίτι

Πρέμιερ Λιγκ: Μπράιτον- Μ.Σίτι
Spread the love

H πρωταθλήτρια Ευρώπης και Αγγλίας φιλοξενείται στο Μπράιτον από την ομώνυμη ομάδα απόψε και δεν έχει περιθώρια για βαθμολογικές απώλειες αφού ακόμη και μια ισοπαλία απόψε ενδεχομένως να της στοιχίσει την κατάκτηση back to back του τίτλου.

Οι “Γλάροι” δείχνουν να έχουν ξεμείνει από δυνάμεις μετά την φετινή τους ευρωπαϊκή εμπειρία που την σταμάτησε η Ρόμα ( 4-0, 0-1) στις αρχές του προηγούμενου μήνα.

Ουσιαστικά το 1-0 στις 14/03 επί των Ρωμαίων, που δεν τους έφτασε αφού είχαν χάσει με 4-0 στην “Αιώνια Πόλη” ήταν και η πιο πρόσφατη νίκη που έχει πανηγυρίσει η ομάδα του Ρομπέρτο Ντε Ζέρμπι.

Από τότε έχει συμπληρώσει “καρέ” δίχως νίκη εκ των οποίων οι δυο ήταν ήττες και οι δυο ισοπαλίες με πιο πρόσφατη το 1-1 στο Turf Moor απέναντι στην Μπέρνλι (1-1). Από εκεί και πέρα με 3/13 νίκες στην κατηγορία μέσα στο 2024 έχει υποχωρήσει στην 11η θέση της βαθμολογίας.

Ωστόσο έχοντας τους 4/6 εναπομείναντες αγώνες εντός έδρας μέχρι το φινάλε είναι λογικό να ψάξουν ένα δυνατό φινάλε και ένα πλασάρισμα στην πρώτη 10άδα της βαθμολογίας.

Οι “πολίτες” αντέδρασαν καλά μετά τον αποκαρδιωτικό τους αποκλεισμό από την Ρεάλ Μαδρίτης στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Επικράτησαν στον ημιτελικό του FA Cup της Τσέλσι με 1-0 και έτσι θα αγωνιστούν back to back στον τελικό της διοργάνωσης απέναντι στην μισητή της Μάντσεστερ.Γ με στόχο την κατάκτηση του 8ου Κυπέλλου στην ιστορία τους και πιθανότατα ενός ακόμη back to back νταμπλ.

Στο πρωτάθλημα η Άρσεναλ μπορεί να έχει ξεφύγει στο +4 αλλά η Μ.Σίτι εξακολουθεί να κρατάει την τύχη στα χέρια της αφού εάν η ίδια κερδίσει τα δυο ματς που έχει να δώσει στο χέρι θα είναι και πάλι αυτή η πρωταθλήτρια.

Είναι χαρακτηριστικό πως ενώ τρέχει ένα σημαντικό ρεκόρ 42 αγώνων αήττητη στο Etihad σε όλες τις διοργανώσεις ως εκ τούτου θα κληθεί να δώσει εκτός έδρας τα 4/6 εναπομείναντα παιχνίδια.

Προϊστορία: Η Μ.Σίτι έχει κερδίσει στα 12/14 πιο πρόσφατα παιχνίδια της κόντρα στην Μπράιτον σε όλες τις διοργανώσεις.

* Με απολογισμό μόλις μια ήττα στα τελευταία 15 παιχνίδια της εντός έδρας , από την Άρσεναλ με 0-3 στις αρχές Απριλίου, οι “Γλάροι” θα επιδιώξουν να βάλουν δύσκολα απόψε στους πρωταθλητές. Ωστόσο η ομάδα του Γκουαρδιόλα μπορεί να κληθεί να παραδώσει τα σκήπτρα της στην Ευρώπη αλλά δεν φαίνεται διατεθειμένη με 12/14 νίκες να το πράξει και στο Νησί. Εκτιμώ, πως εύκολα ή δύσκολα θα το πάρει το ματς η Μ.Σίτι.

Το 12/15 Goal που αριθμεί η Μπράιτον μπροστά στο δικό της κοινό με οδηγεί στο combo του 2ιπλου με το Goal σε απόδοση πάνω από 2,50.

Στα ειδικά θα ψάξω τον Κέβιν Ντε Μπρούινε ως πιθανό σκόρερ στο 90λεπτο και τα πάνω από 9 κόρνερ στο ματς.

ΠΡΟΤΑΣΗ: 2+ Goal

(Visited 213 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

Επόμενο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x