Serie A ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Α’ Ιταλίας: Γιουβέντους – Μίλαν

Α’ Ιταλίας: Γιουβέντους – Μίλαν
Spread the love

Το ντέρμπι της αγωνιστικής χωρις ομως σημαντικο διακύβευμα πλην του …γοητρου αφού οι δύο ομαδες επί της ουσίας εχουν εξασφαλίσει την έξοδο τους στο Τσαμπιονς λιγκ…

Η Γιουβέντους προσφατα είδε το ….Χάρο με τα μάτια της και το φάσμα του αποκεισμού απο τον τελικό του κυπελλου Ιταλίας. Ειχε νικησει τη Λάτσιο με 2-0 στον πρώτο ημιτελικο, έχανε με το ίδιο σκορ στη ρεβάνς του “Ολίμπικο” την περασμένη Τρίτη μεχρι το 83’ με τον Πολωνό φορ Αρκάντιουζ Μίλικ να τη σώζει μειώνοντας στο τελικό 2-1. Ετσι στον τελικό θα αντιμετωπισει την Αταλαντα.

Στο Καμπιονάτο η ‘Βέκια Σινιορα” δεν έχει κανένα μεγάλο κίνητρο και απλώς προσπαθεί να κάνει μία …συντήρηση για να κρατηθεί στις θέσεις του Τσάμπιονς λιγκ, αυτή τη στιγμή είναι δέκα πόντους πάνω από την έκτη Αταλαντα. (πλεον ειναι οριστικο πως η Ιταλία βγάζει πεντε ομάδες του χρονου στους ομιλους της νεας διοργάνωσης)

Στη Serie A προερχεται απο το ισοπαλο 2-2 στην εδρα της Κάλιαρι με την εμφάνισή της να μην ειναι τίποτα σπουδαίο και να παρουσιάζει …σκαμπανεβάσματα. Με μετρια ένταση και ποιότητα στο παιχνίδι της, έφτασε να χάνει με 2-0 μεχρι το 60’ , καταφερε να ανεβασει την αποδοση της και να ισοφαρίσει λιγο πριν το τελος (87’) με αυτογκολ.

Τελευταια ηττα της ομάδας του Μασιμιλιανο Αλέγκρι (ιδιαιτερως …αμφιβολη η συνεχεια της παρουσιας του στον παγκο οπου συντομα συμπληρωνειδεκα χρονια!) στο Ιταλικό πρωτάθλημα, ηταν εκεινο το 1-0 απο τη Λάτσιο στην 30 Μαρτιου. Εκτοτε εχει σε τεσσερα ματς δυο νικες και δυο ισοπαλίες , μονο στο 2-2 με τη Καλιαρι δεχτηκε γκολ σε αυτα τα ματς.

Από την άλλη μεριά ανάλογη και …ακομα μεγαλύτερη είναι και η απογοητευση στο στρατοπεδο της Μίλαν που πλέον δεν εχει καποιον ιδιαίτερο στοχο στην τρέχουσα σεζον. Τη Δευτέρα έχασε το “ντέρμπι ντελα Μαντονίνα” απο τη …μισητή αντίπαλο Ιντερ με 2-1 (ως τυπικά γηπεδούχος) και την είδε να πανηηγυρίζει το φετινό πρωτάλθημα μπροστά στη “μουρη” της! Δεχτηκε δύο γκολ (18’ , 49’) και απλώς μείωσε με τον στοπερ Τομορι στο 80’ (αποβληλθηκαν και οι Τεο Ερναντέζ και Καλάμπρια)

Λίγες ημέρες πριν η ομάδα των “ροσονέρ锨είχε αποχαιρετήσει και τον τελευταίο στόχο που της είχε απομείνει για φέτος, το Γιουροπα λιγκ μενοντας έξω από τη …συμπατριώτισσα Ρόμα. Είχε χάσει εντός έδρας με 1-0 το πρώτο ματς αλλά ήταν καλύτερη και εδικαιούτο ακομα και τη νίκη (δύο δοκαρια). Στο δεύτερο ματς όμως στο ‘‘Ολίμπικο‘‘ τα …χάλασε όλα και ουσιαστικά δεν κατάφερε ποτέ να μπει στο ‘‘κόλπο‘‘ της πρόκρισης.

Μέχρι το 22ο λεπτό έχανε με 2-0 και δεν μπορούσε να ελεγξει και να περιορίσει την ανωτερότητα της Ρόμα. Ψαχνόταν στον αγωνιστικό χώρο και έδειχνε και ευάλωτη αμυντικά. Λόγω αποβολής αντιπάλου έπαιζε με παικτη παραπανω από το 30’ και σιγά σιγά άρχισε να παίρνει τον έλεγχο του ματς, η πίεση του σκορ όμως δεν της επετρεψε να επιστρέφει, περιορίστηκε απλά να μειώσει στο 85’ με τον στοπερ Ματέο Γκάμπια.

Αν στις δύο ήττες με τη και αυτή απο την Ιντερ προσθέσουμε και το εκτος έδρας 3-3 με την μετριοτατη φέτος Σασουόλο, η Μίλαν συμπληρώνει τέσσερα ματς χωρις νικη έχοντας τερματίσει με τον πιο επώδυνο τρόπο ένα σερί επτά νικών σε ολες τις διοργανώσεις. Παραλληλα όλα δείχνουν το τελευταίο διάστημα πως ο Στέφανο Πιόλι δεν θα συνεχίσει στον πάγκο των ‘‘ροσονέρι‘‘, κάτι που πάντως πιθανότατα θα συνέβαινε έτσι κι αλλιώς.

Στο πρωτάθλημα δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο κίνητρο πλήν του …ψυχολογικού να βγει δεύτερη αντί τριτη, τώρα ειναι στο +5 από την αποψινη της αντιπαλο, Γιουβέντους. Αποντες οι τιμωρημένοι Καλαμπρια και Τομορι που ειδαν την κοκκινη καρτα στο ματς με την Ιντερ, τραυματιες οι Κιαερ, Καλουλου, επιστροφη Ολιβιε Ζιρου στην αρχικη ενδεκάδα του Πιολι.

Juventus:Szczesny; Gatti, Bremer, Danilo; Cambiaso, McKennie, Locatelli, Rabiot, Kostic; Chiesa, Vlahovic

Milan: Maignan; Musah, Thiaw, Gabbia, Florenzi; Adli, Reijnders; Pulisic, Loftus-Cheek, Leao; Giroud

ΠΡΟΤΑΣΗ: 1 / γκολ-γκολ

(Visited 353 times, 1 visits today)
About Author

Νίκος Στρατής

Προηγούμενο

Επόμενο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x