ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

ΝΒΑ: Πέφτουν κορμιά σε Ορλάντο και Ντάλας

ΝΒΑ: Πέφτουν κορμιά σε Ορλάντο και Ντάλας
Spread the love

Με τα πλέι οφ στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη να συνεχίζονται με αμείωτο το ενδιαφέρον, χαρακτηριστικός ο τίτλος του σημερινού άρθρου, καθώς οι Ορλάντο Μάτζικ θα προσπαθήσουν να κάνουν το 3-3 κόντρα στους Κλίβελαντ Καβαλίερς και να μείνουν φυσικά «ζωντανοί», ενώ κάτι ανάλογο θέλει να κάνουν και οι Κλίπερς στο Ντάλας.

Δύο ακόμα ομάδες τσέκαραν εισιτήριο χθες για τα ημιτελικά και πιο συγκεκριμένα οι Νικς που έκαναν το 4-2 στην Φιλαντέλφεια και θα αντιμετωπίσουν με αβαντάζ έδρας τους Ιντιάνα Πέισερς, που «τέλειωσαν» με το ίδιο σκορ στο «σπίτι» τους την σειρά με τους απογοητευτικούς Μιλγουόκι Μπακς.

Με μεγάλες προσδοκίες στο ξεκίνημα της φετινής χρονιάς η ομάδα του Μιλγουόκι, μετά τον ερχομό φυσικά του Ντέμιαν Λίλαρντ, αλλά με πολλά σκαμπανεβάσματα σε όλη σχεδόν την κανονική διάρκεια, με την απογοήτευση φυσικά να έρχεται στα πλέι οφ. Η απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο δε μπορεί να είναι δικαιολογία, για μία ομάδα που φαίνεται πως μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2021, έπιασε ταβάνι και έκλεισε, όσο παράξενο και αν ακούγεται, τον κύκλο της. Θλίψη μάλιστα προκαλεί η εικόνα του Ντέμιαν Λίλαρντ στον πάγκο στο τέλος του χθεσινού ματς, που δείχνει προβληματισμένος και μάλλον μετανιωμένος που δεν πήγε στο Μαϊάμι ή την Βοστόνη, στην προσπάθεια του να φορέσει και αυτός ένα δαχτυλίδι πρωταθλητή. Τα χρόνια βέβαια δεν πέρασαν για τον άλλοτε σούπερ σταρ του Πόρτλαντ, καθώς βαδίζει τα 33, αλλά αρχίζει να υπάρχει πλέον το ενδεχόμενο να μείνει άτιτλος, που είναι διαχρονικά ο φόβος κάθε μεγάλου παίκτη που αγωνίστηκε και αγωνίζεται στο ΝΒΑ. Εκτίμηση μου πως θα έχουμε εξελίξεις στην ομάδα του Μιλγουόκι, όπως και ότι δεν θα δούμε Γιάννη Αντετοκούνμπο στην εθνική, αλλά μόνο Κώστα και Θανάση.

Στο σημερινό πρόγραμμα, ματς «τελικός» στο Ορλάντο, με τους Μάτζικ να θέλουν να κάνουν το 3-3 και να μείνουν «ζωντανοί», παίζοντας αν τα καταφέρουν φυσικά, τα ρέστα τους σε 7ο αγώνα στο Κλίβελαντ. Συγκλονιστικός ο Πάολο Μπανκέρο στο 5ο ματς στο Κλίβελαντ με 39 πόντους, οι οποίοι όμως δεν ήταν αρκετοί για τους Μάτζικ που λύγισαν 103-104, με τους Καβαλίερς να επιστρέφουν από την κόλαση με ένα κόψιμο του Μόμπλεϊ στον Γερμανό διεθνή Φραντς Βάγκνερ.

Στην Δυτική περιφέρεια, οι πρωταθλητές Ντένβερ Νάγκετς με αβαντάζ έδρας κόντρα στην ομάδα της Μινεσότα, αποτελώντας το ένα ζευγάρι των ημιτελικών, με τους Νο1 στην κανονική περίοδο, Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, να περιμένουν αντίπαλο από το Ντάλας Μάβερικς – Λος Άντζελες Κλίπερς. Η ομάδα των Ντόνσιτς και Ίρβινγκ έκανε περίπατο στο 5ο ματς στην πόλη των αγγέλων (123-93) και έχει ματς μπολ σήμερα στο «σπίτι» της. Με την πλάτη στον τοίχο οι Κλίπερς, με τον αποκλεισμό αν έρθει να είναι σίγουρα αποτυχία, καθώς ο πλουσιότερος ιδιοκτήτης ομάδας στο ΝΒΑ, ο ζάμπλουτος Στιβ Μπάλμερ, έχει ρίξει αμέτρητα λεφτά χρόνια τώρα για να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα, να δει την αγαπημένη του ομάδα να σηκώνει το «παρθενικό» της πρωτάθλημα. Θα πρέπει πάντως να γίνει νέος σχεδιασμός, καθώς ο μόνος που δείχνει πεινασμένος είναι ο 34χρονος πλέον Πολ Τζορτζ, που μπαίνοντας στην τελική ευθεία της καριέρας του προσπαθεί να φορέσει και αυτός το πρώτο του δαχτυλίδι. Κάτι όμως που δεν φαίνεται εφικτό, καθώς οι συνομήλικοι του Χάρντεν και Ουέστμπρουκ είναι του ύψους και του βάθους και κατώτεροι για μία ακόμα φορά των περιστάσεων, ενώ ο μόνιμα τραυματίας Κουάι Λέοναρντ, μετά το δαχτυλίδι που πήρε με τους Ράπτορς έχει μια μόνιμα καθοδική πορεία, θυμίζοντας παλαίμαχο στα μόλις 31 του.

Μπανκέρο  (Μάτζικ)   1,5 τρίποντα    1,75

Πολ Τζορτζ (Κλίπερς)  2,5 τρίποντα   1,65

(Visited 2.016 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x