Το ντερμπι της ημερας στο Καμπιονάτο που έχει σημαντικά μειωμένο ενδιαφέρον σε σχέση με άλλες χρονιές…
Η Ρομα γνωρισε μεγάλη απογοήτευση την περασμένη Πεμπτη που υποδέχτηκε την Μπαγερ Λεβερκουζεν στον ημιτελικό του Γιουροπα λιγκ . Ηττηθηκε με 2-0 δειχνοντας ευάλωτη στην άμυνα ειδκά στις επιθέσεις ανοιχτού χώρου των Γερμανων. Θα κληθει την Πεμπτη να το ανατρεψει μεσα στην έδρα των Γερμανων.
Στο Ιταλικό πρωτάθλημα πήρε ισοπαλο 2-2 εκτος εδρας με τη Νάπολι. Προηγηθηκε στο β’ ημιχρονο, το γυρισε η Ναπολι και τελικα ο Ταμι Έιμπραχαμ στο 89’ ισοφάρισε σώζοντας τον βαθμο. Διατηρει οριακα στην πεμπτη θςση που οδηγει στοω Τσαμπιονς λιγκ τη νεα σεσον με την Αταλαντα να την καταδιωκει απο το μειον δυο. Χωρίς αγωνιστικά προβλήματα ο κοουτς Ντανιλελε Ντε Ροσι που θα εχει πλήρη αποστολή.
Στον αντιποδα η Γιουβεντους του Μαξ Αλεγκρι έρχεται από τη λευκη ισοπαλια με τη Μίλαν εντος εδρας τη περασμένη Κυριακη σε ενα γενικα κακο ματς με …κατω του μετριου ρυθμό. Ηταν το τεταρτο σερι παιχνιδι χωρι νικη (0-3-1) με την ελειψη κινητρου να κανει …‘‘μπαμ‘‘! Ειναι 3η στη βαθμολογια, δεν κινδυνευει η εξοδος της στο Τσαμπιονς λιγκ. Εκτος ο αμυντικος Άλεξ Σάντρο (15/0).
Προϊστορία: Μικρο προβαδισμα της Ρομα οταν υποδέχεται την Γιουβέντους στην πρωτεουσα (33-29-27)
Roma: Svilar; Celik, Mancini, Ndicka, Angelino; Cristante, Paredes, Pellegrini; Dybala, Lukaku, El Shaarawy
Juventus: Szczesny; Gatti, Bremer, Danilo; Cambiaso, McKennie, Locatelli, Rabiot, Kostic; Chiesa, Vlahovic
ΠΡΟΤΑΣΗ: Χ ημιχρονο